Log in
A+ A A-

Κ. Μητσοτάκης: «Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή»

Την ανησυχία του για τις κοινωνικές εντάσεις που παρατηρούνται στη χώρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης στον «Σκάι».

Αναφερόμενος ειδικά στις εν εξελίξει αγροτικές κινητοποιήσεις και μπροστά στο ενδεχόμενο κλιμάκωσής τους, τόνισε ότι κατανοεί τα αιτήματα των αγροτών, αλλά υπενθύμισε ότι το κόμμα του έχει ταχθεί κατά του κλεισίματος των δρόμων και ξεκαθάρισε ότι θα είναι επί της αρχής απέναντι σε αντιδράσεις που διαταράσσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή.
Σε σχέση με το Ασφαλιστικό επανέλαβε πως η ΝΔ δεν θα το ψηφίσει. Έκανε λόγο για «καρικατούρα κοινωνικής ευαισθησίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση στα εισιτήρια που την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι, ενώ σε ότι αφορά στην αξιολόγηση επέκρινε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις. Άσκησε εξάλλου σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι «αποδείχθηκε πιο παλιός από τους παλιούς», ενώ ξεκαθάρισε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία «δεν θα βάλουμε πλάτη σε μία οικουμενική κυβέρνηση», διευκρινίζοντας ότι «με τα σημερινά δεδομένα συνεργασία με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή». Ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πάντως ότι δεν ζητά εκλογές, ενώ σε περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης σημείωσε ότι θα αναζητηθεί άλλη πλειοψηφία από την Βουλή.
Αναφερόμενος στο κόμμα του υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να κάνει η ΝΔ στροφή στο μεταρρυθμιστικό κέντρο, διευκρίνισε πως για τον ίδιο η διεύρυνση έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και η συζήτηση για τις πολιτικές προηγείται των προσώπων και εξέφρασε την πρόθεση να αναδείξει και νέα γενιά πολιτικών που σήμερα δεν έχουν αναγνωρισιμότητα.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Εξεταστικής για τα πεπραγμένα της περιόδου Βαρουφάκη, σημείωσε ότι υπάρχουν ερωτήματα για το πρώτο εξάμηνο 2015 που κάποια στιγμή πρέπει να απαντηθούν, αλλά διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε θα γίνει αυτό, καθώς η συγκυρία πρέπει, όπως είπε, να είναι κατάλληλη και να γίνει η διερεύνηση «όχι σε κλίμα εξαιρετικά φορτισμένο». Ερωτηθείς, με αφορμή τη πρόταση της κ. Γεννηματά, εάν θα έπρεπε να τεθεί υπό διερεύνηση και η περίοδος Καραμανλή σημείωσε ότι δεν μπορεί να συγκρίνει αυτό που έγινε αυτό το 6μηνο με πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν κριθεί από τους πολίτες
Απαντώντας τέλος σε σειρά ερωτήσεων για το προσφυγικό επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υποτίμησε την ένταση του προβλήματος, όπως το υποτίμησε και η Ευρώπη, «αλλά εμείς πληρώσαμε την νύφη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε πάντως ότι θα ελέγχει και θα στηρίζει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.