Log in
A+ A A-

Κύμα αιτήσεων για σύνταξη – Κρυφό χρέος 4 δισ. από εκκρεμείς αιτήσεις

Κύμα μαζικής φυγής ασφαλισμένων -κυρίως δημοσίων υπαλλήλων και ελευθέρων επαγγελματιών- καταγράφηκε τους τέσσερις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, με αποκορύφωμα τις 40 ημέρες πριν από την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου.

Όπως εκτιμάται, κατατέθηκαν τουλάχιστον 40.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης από εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έσπευσαν να αναζητήσουν την έξοδο από την αγορά εργασίας, υπό τον φόβο του νέου ασφαλιστικού.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι έως το τέλος του έτους θα κατατεθούν, συνολικά, περισσότερες από 80.000 αιτήσεις.

Κρυφό χρέος 4 δις ευρώ

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι το κύμα συνταξιοδοτήσεων θα ανακοπεί, δεδομένου ότι με τις τελευταίες ρυθμίσεις περιορίστηκαν δραστικά οι δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης.

Ωστόσο, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, καθώς έρχονται να προστεθούν στις συσσωρευμένες εκκρεμείς αιτήσεις, οι οποίες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 300.000, δημιουργώντας κρυφό χρέος της τάξεως των 4 δις ευρω.

Εντωμεταξύ, πονοκέφαλο στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η αξίωση των εκπροσώπων των δανειστών μας για τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, ώστε κράτος να πάψει να καταβάλει σύνταξη αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος του ασφαλισμένου ή σύνταξη θανάτου στα μέλη της οικογένειας του.

Οι δανειστές, ζητούν την απόσυρση του άρθρου 31 του νέου νόμου, το οποίο προβλέπει ότι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, το κράτος θα καταβάλει στον ασφαλισμένο, σύνταξη ίση τουλάχιστον με το διπλάσιο της εθνικής σύνταξης για την ασφάλιση 20 ετών, δηλαδή 768 ευρώ.

…και στο βάθος μισθοί- απολύσεις

Παράλληλα, αρχίζει από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων, η οποία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας.

Η επεξεργασία των προτάσεων, θα γίνει από την 8μελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει σήμερα στο Άμστερνταμ.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο, με τους δανειστές μας να ζητούν αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, μείωση του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για απεργίες και την καθιέρωση της εργοδοτικής ανταπεργίας (lock out).