Log in
A+ A A-

Νουθεσίες στους υπουργούς για την καθημερινότητα

Στην «επόμενη μέρα» μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εστίασε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας από τους υπουργούς να σηκώσουν μανίκια, να διορθώσουν παραλείψεις και να προσηλωθούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία του «κόφτη χρέους», επισημαίνοντας πως το ανώτατο όριο το 15% του ετήσιου ΑΕΠ για την αποπληρωμή του χρέους δημιουργεί τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολύ σημαντική εξέλιξη, για μια επιτυχία που άλλες κυβερνήσεις ποτέ δεν διεκδίκησαν, όπως σημείωσε. «Αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τέτοια επιτυχία θα έκαναν μέχρι και γιορτή στο Παναθηναϊκό Στάδιο». Είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα κλείσει και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση, ενώ αναμένεται η άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε οτι η κυβέρνηση δεν πήγε πίσω από τις κόκκινες γραμμές της και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή και την πρόσφατη τροπολογία για τις offshore.

«Γίναμε μάρτυρες προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από έναν συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης. Το έβαλαν στα πόδια»

«Προσήλωση στην καθημερινότητα του πολίτη»

Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς υπογράμμισε ότι κεντρική επιδίωξη της προσπάθειάς της κυβέρνησης είναι ο πλούτος που παράγεται να διανέμεται με δίκαιο τρόπο και προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας.Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι «η απαραίτητη προσήλωση στην καθημερινότητα του πολίτη είναι ίσως το σημαντικότερο συστατικό της δουλειάς μας». Τόνισε ότι υπάρχουν παραλείψεις και προβλήματα συντονισμού που πρέπει να διορθωθούν και κάλεσε τους υπουργούς να σηκώσουν τα μανίκα

«Θεσμικές τομές»

Αφού σημείωσε πως ο τόπος έχει ανάγκη από θεσμικές τομές, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση με την κοινωνία και τα κόμματα, για το νέο εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

thetoc.gr