Log in
A+ A A-

Βολές από τα κόμματα για Novartis: Πολιτικές διώξεις και σκευωρίες τύπου 89

Για σκευωρίες τύπου 1989, υποθέσεις που αποκτούν χαρακτηριστικά πολιτικών διώξεων και προσπάθεια αποπροσανατολισμού κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική πρόθεση για υποβολή πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «μεταλλαγμένη ΝΔ» και «πρακτικές κουκούλας».

Κυριάκος: Χαρακτηριστικά πολιτικών διώξεων
«Εμένα με ενδιαφέρει να ενώσω τους Έλληνες και όχι να διχάσω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μαρμάρι της Εύβοιας όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Και πρόσθεσε: «Και στο τοξικό περιβάλλον που ζούμε έχουμε να αμυνθούμε σε μια ιστορία που παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης, αλλά να δούμε παράλληλα και τι θα κάνουμε για το μέλλον της χώρας. Οι νέοι μας συνεχίζουν να φεύγουν έξω», δήλωσε.

ΠΑΣΟΚ: Σκευωρία τύπου 1989
«Η θέση μας για το σκάνδαλο Novartis είναι γνωστή. Όλα στο φως με ανεπηρέαστη την Δικαιοσύνη. Ψηφίζουμε «ναι» στην σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, για να αποκαλύψουμε την σκευωρία τύπου 1989. Όμως είναι ντροπή να μην κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Τσίπρας για την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέτρα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, στο ύψος που παραμένει και μέχρι σήμερα με τρία χρόνια διακυβέρνησής του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Όπως και είναι βαθιά υποκριτικό το να μη αποδέχεται στην προκαταρκτική την εξέταση των ευθυνών των Υπουργών του, οι οποίοι το 2015 «ξέχασαν» να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων» καταλήγει η ανακοίνωση» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ποτάμι: Άλλα ο Τσίπρας, άλλα οι υπουργοί του
«Aκούσαμε τον κ. Τσίπρα να λέει για το σκάνδαλο Novartis, ότι χρειάζεται σεβασμός στο νόμο, απαρέγκλιτη τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, νηφαλιότητα, ψυχραιμία. Προφανώς τα λέει για να τα ακούει ο ίδιος και οι υπουργοί του, γιατί είναι ακριβώς αυτά που δεν κάνουν. Παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και στο ανακριτικό έργο και δεν σέβονται την ανεξαρτησία των θεσμών. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα μικροπολιτικά παιχνίδια, κι όχι η πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου που επιζητούν οι πολίτες» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού.

«Είναι θετικό πάντως, που ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε την πρόταση του Ποταμιού, όπως διατυπώθηκε και αναλυτικά χθες από τον Σταύρο Θεοδωράκη, να διεκδικήσει το ελληνικό δημόσιο, τα χρήματα από τη Novartis» σημειώνεται.

ΚΚΕ: Παιχνίδια αποπροσανατολισμού
«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παίξει σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού, πολύ περισσότερο να δώσει άλλοθι σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, λέγοντας ότι η αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των λαϊκών προβλημάτων είναι απλά και μόνο η διαφθορά και κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και όχι ένα σύστημα, μία συνολική οικονομική και κοινωνική πολιτική, που έχουν στο DNA τους το κυνήγι του κέρδους, όλα αυτά δηλαδή τα οποία υπηρετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη συνέπεια» αναφέρει στη δική του ανακοίνωση του ΚΚΕ. «Είναι καθαρό ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει στη Βουλή τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis και θα συμβάλλει -όσο περνάει απ' το χέρι του- για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

«Ναι» από την Ένωση Κεντρώων
Στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis συμφωνεί η Ένωση Κεντρώων σημειώνοντας ωστόσο σε σχετική ανακοίνωση ότι «ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή χωρίς να έχει δεθεί καλά το κατηγορητήριο». H Ένωση Κεντρώων δηλώνει ότι «θα πρέπει να χυθεί φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης» και προσθέτει:

«Μετά τη Βουλή, ο φάκελος να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη για την διερεύνηση όλων των στοιχείων και ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από την συνδρομή ξένων χωρών και από την διασταύρωση τραπεζικών λογαριασμών».

«Ακόμη εκτιμούμε πως αν και δεν προκύψουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, υπάρχει βαρύτατη αμέλεια στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αν σε μια υπηρεσία χρηματίζονται οι από κάτω, είναι σαφές ότι ή ο υπουργός κοιμάται ή χρηματίζεται, οπότε τέτοια άτομα πρέπει να αποβάλλονται από το δημόσιο βίο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

thetoc.gr