Log in
A+ A A-

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο

"Σείστηκε"η Μητρόπολη Αθηνών στο "τελευταί αντίο" στον εμβληματικό παράγοντα του Παναθηναϊκού, και γνωστό επιχειρηματία, Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών.

 

Από τις 6:30 το πρωί, εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά προκειμένου να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 8:00.  Από τους πρώτους που έφτασαν, ήταν ο εμβληματικός προπονητής των επιτυχιών της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος απότισε φόρο τιμής και εμφανώς συγκινημένος αναχώρησε για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", προκειμένου να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Με την πάροδο της ώρας, η προσέλευση κορυφωνόταν, με την εταιρεία που ανέλαβε την ασφάλεια του χώρου να κάνει λόγο για τουλάχιστον 10.000 άτομα που προσήλθαν στην Μητρόπολη.

Τραγικές φιγούρες στην Μητρόπολη ο αδελφός του Παύλου Γιαννακόπουλου, Θανάσης, και ο υιός του Δημήτρης.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αφίχθη πρώτος και με την εμφάνιση του καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος που είχε σπεύσει, για να πει το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος βγήκε από το αυτοκίνητο του, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την κόρη του και κατευθύνθηκε συντετριμμένος προς το παρεκκλήσι. Στη συνέχεια αποχώρησε δακρυσμένος, εν μέσω χειροκροτημάτων από τον κόσμο.

Λίγο αργότερα, αφίχθη και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μαζί με τη μητέρα και την οικογένεια του. Καταρρακωμένος ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατευθύνθηκε στο Ναό της Μητρόπολης, τη στιγμή που μεταφερόταν η σορός του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, προκειμένου να αρχίσει η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στην κηδέια έδωσε το "παρών" σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία χειροκροτήθηκε.

O πολιτικός κόσμος «παρέλασε» στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να «αποχαιρετήσει» τον Παύλο Γιαννακόπουλο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει την εμφάνισή του στο χώρο περίπου στις 14:30. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αφίχθη στο χώρο, είπε το τελευταίο «αντίο» στον εμβληματικό παράγοντα και επιχειρηματία και αποχώρησε.

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι παρουσίες των Κώστα Καραμανλή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη.

Στο μεταξύ, στο Ναό έχουν καταφθάσει οι «ισχυροί άνδρες» της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, και ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ενώ στεφάνι απέστειλε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Σε ότι έχει να κάνει με τις προσωπικότητες από τον χώρο του μπάσκετ που βρέθηκαν στη Μητρόπολη, η λίστα των ανθρώπων που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλου μοιάζει ατέλειωτη: Τζόρντι Μπερτομέου, Γιώργος Βασιλακόπουλος, Δημήτρης Διαμαντίδης, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Παναγιώτης Γιαννάκης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Γιάννης Μπουρούσης, Αργύρης Πεδουλάκης και Παναγιώτης Φασούλας ήταν μόνο μερικά από τα ονόματα της «πορτοκαλί θεάς» που είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο, ενώ από τον χώρο της πολιτικής ξεχώρισαν τα ονόματα των Προκόπη Παυλόπουλου, Κώστα Καραμανλή και Κυριάκου Μητσοτάκη.