Log in
A+ A A-

Εθνικός εξευτελισμός για άλλη μια φορά, για το ποδόσφαιρο

Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ – Άγιαξ για το Champions League. Κορυφαία ΜΜΕ του εξωτερικού είχαν εκτενείς αναφορές με ανάλογη κριτική.

Από την Ιταλία στην Αγγλία, την Πορτογαλία, αλλά μέχρι και την Αργεντινή, τις ΗΠΑ και την Ταιβάν, εικόνες και αναφορές παρουσίασαν όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ.

Η ιταλική «Gazzetta dello Sport» που έχει και βίντεο από τα επεισόδια σημειώνει: «Μολότοφ και επεισόδια μεταξύ των οπαδών έξω και μέσα από το γήπεδο», ενώ η πορτογαλική Record αναφέρει σε εικόνα και σχετικό βίντεο: «Η στιγμή που οι φίλοι της ΑΕΚ πετούν μια μολότοφ στους οπαδούς του Άγιαξ».

Ο «Guardian» σημειώνει ότι «η αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ χάλασε από σοβαρές συμπλοκές οπαδών. Βίντεο και εικόνες δείχνουν βόμβες μολότοφ να εκτοξεύονται στις κερκίδες. Η ελληνική αστυνομία σύμφωνα με αναφορές χτύπησε οπαδούς του Άγιαξ πριν από το ματς».

Η «Sun» τονίζει «Οργή μεταξύ οπαδών: Οπαδοί της ΑΕΚ άφησαν αιμόφυρτους οπαδούς του Άγιαξ και τους πέταξαν βόμβες μολότοφ πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Champions League».

Η «USA Today» γράφει: «Ματς για το Champions League χάλασε από οπαδούς που πετούσαν βόμβες μολότοφ». Το ESPN στο twitter του ανέφερε: «Τρέλα αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα, επεισόδια μεταξύ οπαδών ΑΕΚ και Άγιαξ και με την αστυνομία».

Το ολλανδικό Nu.nl υπογράμμισε: «Οκτώ τραυματίες φίλαθλοι του Άγιαξ από πυροτεχνήματα που έριξαν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Πολλοί φίλοι του Αγιαξ φαίνονται σε φωτογραφίες τραυματισμένοι στο κεφάλι».