Log in
A+ A A-

NOMURA: “Βλέπει” στροφή επενδυτών στα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα

Featured NOMURA: “Βλέπει” στροφή επενδυτών στα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα

Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια ανά τον κόσμο είναι πιθανό να στραφούν σε αγορές ελληνικών και ιταλικών κρατικών τίτλων, καθώς αυτοί γίνονται διαρκώς ελκυστικότεροι λόγω της υποχώρησης των αποδόσεων, ανέφερε ο Σιγκέκι Σακάκι, στρατηγικός αναλυτής της Nomura Asset Management στο Τόκιο, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας πρέπει να παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή, ωστόσο η χώρα έχει πραγματοποιήσει τεράστιες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις μετά την οικονομική κρίση και οι τομείς αυτοί έχουν βελτιωθεί. Στην Ιταλία υφίστανται πολιτικοί κίνδυνοι, όμως η κατάσταση δεν θα επιδεινωθεί μέχρι του σημείου να τεθεί ζήτημα αποχώρησης από την Ευρωζώνη.

Οι επενδυτές θα εξακολουθήσουν να ρίχνουν χρήματα στην Ιταλία, όσο τα κρατικά ομόλογα προσφέρουν δελεαστικές αποδόσεις έναντι των γερμανικών. Τα ισπανικά και γαλλικά ομόλογα έχουν γίνει λιγότερο ελκυστικά επειδή τα spreads έχουν μειωθεί πολύ.

Ωστόσο οι Ιάπωνες επενδυτές θα συνεχίσουν σε κάποιο βαθμό να τα αγοράζουν, επειδή θέλουν να τοποθετηθούν στην Ευρώπη και οι τίτλοι ενέχουν σχετικά χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο.