Log in
A+ A A-

Ερωτηματικά για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη - Τι αναφέρει το πόρισμα

Πολλαπλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, καθώς το προσωρινό πόρισμα του ιατροδικαστή προκαλεί μείζον θέμα για τις Αρχές.

 

Ειδικότερα, οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου κάνουν λόγο για "κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του", τα οποία προήλθαν "από κάποιο όργανο και όχι από χέρι", τουλάχιστον τρία εικοσιτετράωρα πριν από τον θάνατό του. 

Υπενθυμίζεται ότι τρεις ημέρες πριν, στις 25 Μαρτίου, ο Καρέλι, ο οποίος ήταν ήδη κρατούμενος στις Φυλακές Μαλανδρίνου, μαχαίρωσε και σκότωσε 46χρονο υπαρχιφύλακα, προκαλώντας σοκ στη Κοινή Γνώμη.

Την ίδια στιγμή, στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Αγίου Στεφάνου Πάτρας και Δομοκού υπάρχουν ενδείξεις για οργάνωση μαζικών αντιδράσεων, κυρίως από τους αλλοδαπούς κρατούμενους, οι οποίοι ήδη απείχαν από το συσσίτιο της ημέρας.

Τέλος, σε ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την θλίψη τους για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.  Πάντως, οι ακριβείς αιτίες θανάτου του Καρέλι θα γίνουν γνωστές όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.