Log in
A+ A A-

Φίλος θύματος: Το έγκλημα ήταν πολιτικό

«Το ζήτημα είναι πολιτικό όχι ομαδικό, πήγαμε να πιούμε μία μπύρα», είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ένας φίλος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα στην Αμφιάλη.

Σημείωσε ότι ενώ ήταν ακόμα στην καφετέρια και έβλεπαν τον αγώνα, πίσω τους ήταν μία παρέα χρυσαυγιτών.

Όπως είπε, δεν υπήρξε παρά μία οπτική ένταση ανάμεσα στο θύμα και στους δράστες και δεν υπήρξε καμία αφορμή για το αιματηρό περιστατικό.

Τόνισε ότι η παρέα των χρυσαυγιτών – ενώ ήταν μέσα στην καφετέρια - άρχισαν να στέλνουν μηνύματα.

Η παρέα του Παύλου βγήκε από την καφετέρια, γιατί κάποιος δεν αισθανόταν καλά και τότε είδαν αρκετά άτομα στα αυτοκίνητά τους να τους περιμένουν.

«Ήταν πάνω στα αυτοκίνητά μας, φορούσαν γάντια, ένας από αυτούς κρατούσε ρόπαλο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήρθε κάποιος με μηχανάκι, λέγοντάς τους ψέματα ότι είναι αστυνομικός, και τους είπε ότι το περιστατικό είχε λήξει, άρα μπορούν να φύγουν.

Τότε, μαζεύτηκαν 30-40 άτομα με μηχανάκια και μάλιστα, ο δολοφόνος ρώτησε τον Παύλο αν βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη οδό που υποτίθεται ότι έψαχνε.

Σημείωσε ότι στη συνέχεια άρχισαν να τους βρίζουν και να τους κυνηγούν, αλλά ο Παύλος δεν κατάφερε να ξεφύγει και έμεινε πίσω για να υπερασπιστεί τους φίλους του και τότε δέχθηκε την επίθεση.

Τόνισε ακόμα, ότι ο Παύλος ήταν ζωντανός για 20 λεπτά μετά την επίθεση.

Ο φίλος του Παύλου τόνισε ότι η αστυνομία είχε μπλοκάρει την περιοχή, αλλά δεν ήξεραν ποιον να πρωτοπιάσουν.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε το γιατί, έψαχναν να βρουν θύματα και τα θύματα ήμασταν εμείς», κατέληξε τονίζοντας ότι ο Παύλος Φύσσας δεν άνηκε σε κανένα κόμμα και δεν είχε σχέση με τα γεγονότα του Περάματος.

Media