Log in
A+ A A-

Παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς - Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής - ώρα Ελλάδος - ο Υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, καθώς παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Γενική Ασφάλεια.  Φώναζε συνθήματα και υποστήριξε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος.

Σε βάρος του Χρήστου Παππά είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), καθώς ήταν ο μόνος από τα υψηλόβαθμα στελέχη που διέφευγε της σύλληψης.  Τελικώς, η Αστυνομία δεν χρειάστηκε να περιμένει για πολύ, αφού ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έκανε την εμφάνισή του με ταξί στα γραφεία της Γενικής Ασφάλειας, προκειμένου να παραδοθεί.

Μέχρι τις 13:10 το μεσημέρι της Κυριακής, ο βουλευτής του κόμματος ήταν άφαντος. Τότε, εμφανίστηκε ένα ταξί έξω από τη Γενική Ασφάλεια και από μέσα κατέβηκε ο Χρήστος Παππάς.

"Ζήτω η Χρυσή Αυγή", φώναξε προς τους δημοσιογράφους σηκώνοντας το χέρι του με τρόπο που παραπέμπει σε ναζιστικό χαιρετισμό.

"Προσέρχομαι αυτοβούλως, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, δεν έχω τίποτα να κρύψω".Η κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς πολιτικές διώξεις με μοχλό την ανεξάρτητη – κατά κάποιους- Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα νικήσει. Ο ελληνικός λαός να μη σκύβει το κεφάλι", ενώ για τις διώξεις των υπολοίπων μελών είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα. Είμαι απολύτως ελεύθερος, κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα και θα επανέλθουμε. Η Χρυσή Αυγή δε λυγίζει. Χρυσή Αυγή για πάντα, ζήτω η πατρίδα».

Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, στον Εισαγγελέα, προκειμένου να του αποδωθούν κατηγορίες.

Σε βάρος του Παππά είχε εκδοθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής ένταλμα σύλληψης, αφότου οι αστυνομικές Αρχές δεν κατόρθωσαν να τον εντοπίσουν το Σάββατο.

Στο πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο Παππάς κατονομάζεται ως ο υπαρχηγός της οργάνωσης, υπό τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο.

Περνώντας, με χειροπέδες πλέον, μπροστά από τους δημοσιογράφους, σήκωσε τα χέρια του, τα οποία του κατέβασαν άμεσα οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν.

Media