Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Φασιστες εν δράσει στο εφετείο

  • Written by 

Άγρια επίθεση δέχθηκαν δύο φωτορεπόρτερ από οπαδούς της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο την ώρα της μεταφοράς του Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών του κόμματος Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφόριες έχουν τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά.

Οι φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν την μεταφορά αρχικά δέχθηκαν λεκτική επίθεση από μέλη των συγκεντρωμένων οπαδών, στη συνέχεια δέχτηκαν επίθεση με κλωτσιές και χτυπήματα και όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί δεν τους βοήθησαν.

Κατά την άφιξη της κλούβας με τους κρατούμενους δημιουργήθηκε ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν το αστυνομικό όχημα και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τις "νέες, σημερινές, τραμπούκικες και απρόκλητες επιθέσεις νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής σε φωτορεπόρτερ, κατά τη μεταγωγή του επικεφαλής της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκου στο Εφετείο για ανάκριση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο συναδέλφων".

Η Ομοσπονδία απαιτεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης "να ληφθούν επιτέλους μέτρα προστασίας των ανθρώπων του Τύπου από τους χρυσαυγίτες τραμπούκους και ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να τους τρομάζουν τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες αποκαλύπτουν την εγκληματική νοοτροπία και δράση των συγκεκριμένων προσώπων".