Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκλειστικά στο New Greek TV - Τι είπε για την οικονομία, την Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο New Greek TV και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Γρiπιώτη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη.  Τι είπε για την έξοδο από την κρίση, την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, την Χρυσή Αυγή και γιατί έκανε λόγο για "εύκολες μαγκιές".

"Το Σχέδιο Β, το Σχέδιο Γ, όλες οι λεβεντιές και όλες οι εύκολες μαγκιές θα οδηγούσαν σε χειρότερα αποτελέσματα."   Είναι τα λόγια με τα οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο New Greek TV, υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε και, παράλληλα, άφησε αιχμές εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ανέπτυξαν τον λεγόμενο "αντιμνημονιακό λόγο", κάνοντας λόγο για εύκολες υποσχέσεις και δημαγωγίες.

"Είναι δύσκολο να πείσεις τους Έλληνες ότι, εάν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, θα πηγαίναμε σε κάτι απίστευτα χειρότερο.  Βρισκόμαστε στην τελευταία φάση πριν από την έξοδο από την κρίση.  Έχουμε διανύσει τα 4/5 του δρόμου.  Μας μένει μόνο το 1/5.  Σχέδιο Β δεν υπάρχει", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος στην συνέχεια απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

"Δεν μπορούμε να δεχτούμε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.  Δεν νοείται κανένας περαιτέρω περιορισμός μισθών και συντάξεων.  Εφαρμόζουμε πρόγραμμα και προϋπολογισμό, αλλά όχι νέα μέτρα.  Πρέπει να προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές".

"Αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής"

Παρότι η συνέντευξη του κ. Βενιζέλου ελήφθη πριν ξεκινήσουν οι μαζικές συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα, αφήνοντας αιχμές για την στάση ορισμένων κομμάτων στο θέμα.

"Από το 2012, είχα πει ότι θα πρέπει να συσπειρωθεί το Συνταγματικό Τόξο.  Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας παλαιού τύπου, κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν λειτούργησαν ανάλογα.  Κάλλιο αργά παρά ποτέ", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να καυτηριάσει στην συνέχεια την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε "κοινό δημοψήφισμα για μνημόνιο και Χρυσή Αυγή" και συμπλήρωσε πως "το 2012 όλοι γνώριζαν τι μπορούσε να γίνει.

"Δεν δέχομαι ότι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής φταίει η λιτότητα.  Δυσκολίες αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες, αλλά δεν συνέβη αυτό.  Θα θυμήσω επίσης, ότι, κάποτε, σε μια κρίσιμη περίοδο, η Αμερική επέλεξε Ρούσβελτ και η Γερμανία τον Χίτλερ. Άρα, λοιπόν, κάθε κοινωνία κάνει τις επιλογές της."

Μήνυμα στην ομογένεια

Σε ό,τι αφορά στην ομογένεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμησή του στον απόδημο ελληνισμό, ενώ τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα με τον τρόπο του, αναλόγως των δυνατότητων του, είτε σε οικονομικό, είτε σε κοινωνικό επίπεδο.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους ομογενείς να μην νοιώθουν ταπεινωμένοι, επαναλαμβάνοντας ότι η κρίση φτάνει στο τέλος της και ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 30 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

 

Media

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο New Greek TV