Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Νέα κυβέρνηση θέλουν οι Κούρδοι στο Ιράκ

  • Written by 

Σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας ιρακινής κυβέρνησης θέλουν να προχωρήσουν Κούρδοι αξιωματούχοι.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Χοσιγιάρ Ζεμπάρι στο πρακτορείο Ρόιτερς οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ, στη Μουσούλη, με την υποστήριξη αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η τελική απόφαση για το αν οι Κούρδοι θα τερματίσουν την αναστολή της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση ενδέχεται να ληφθεί αργότερα. Την ίδια στιγμή, η βρετανία δια μέσου του Πρωθυπουργού της Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC πως δεν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις να επέμβουν στην κρίση στο Ιράκ.

Χθες όμως, ο ίδιος, έλεγε ότι η Βρετανία θα χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική της δύναμη για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να τους εμποδίσει να δημιουργήσουν «ένα τρομοκρατικό κράτος στις ακτές της Μεσογείου».

Μέχρι τώρα η Βρετανία έχει πραγματοποιήσει ρίψεις φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ έχει μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στις κουρδικές περιφερειακές δυνάμεις που έχουν συμμαχήσει με την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών