Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Οι ΗΠΑ φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα μετά την κλοπή 11 αεροπλάνων στη Λιβύη

  • Written by 

«Φουντώνουν» τα σενάρια για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ μετά την εξαφάνιση έντεκα αεροπλάνων από το αεροδρόμιο της Λιβύης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την πιθανότητα μιας νέας επίθεσης ενώ η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποιήσεις καθώς τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα επιβατικά αεροσκάφη των δύο κρατικών αεροπορικών εταιρειών της Λιβύης εκλάπησαν τον περασμένο μήνα από την μαχητική οργάνωση Libyan Dawn που κατέλαβε το αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της χώρας. «Ένας αριθμός επιβατικών αεροσκαφών εξαφανίστηκαν από την Λιβύη» δήλωσε ένας υπάλληλος στο Washington Free-Beacon. «Φοβόμαστε για το τι μπορεί να συμβεί με αυτά στις 11 Σεπτεμβρίου».

Ο Μαροκινός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Abderrahmane Mekkaoui, δήλωσε στην τηλεόραση του Al-Jazeera, πως τα αεροπλάνα εκλάπησαν από άλλη ισλαμιστική οργάνωση, την Ταξιαρχία Μασκοφόρων Ανδρών και πως πιθανότατα σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο Σεμπάστιαν Γκόρκα, ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας, δήλωσε πως τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε για μια επίθεση στη Βόρεια Αφρική ή ακόμη και τα κοιτάσματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.


Η 11η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί όχι μόνο την επέτειο της επίθεσης της Αλ –Κάιντα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και το Πεντάγωνο, αλλά και την δεύτερη επέτειο της ισλαμικής επιδρομής εναντίον του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένου και του Πρέσβη, Κρίστοφερ Στίβενς.