Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ της Ρωσίας σχεδιάζει η Ευρώπη

  • Written by 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας το 2018 που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα «El Pais» η Ευρώπη σκέφτεται σοβαρά αυτή την πιθανότητα στο πλαίσιο των κυρώσεων που θα επιβάλει στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, γράφει η εφημερίδα: «Το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ περιλαμβάνεται σε μια λίστα δυνητικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει στα κράτη-μέλη». Ανάλογο ρεπορτάζ φιλοξένησε και το AFP επισημαίνοντας πως τα μέλη της ΕΕ συζήτησαν εκτενώς την συγκεκριμένη "τιμωρία".

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, στο Κιτσμπούελ της Αυστρίας, ο οποίος τόνισε για μια ακόμη φορά την υποστήριξή του στη διεξαγωγή της διοργάνωσης στη Ρωσία. «Δεν αμφισβητούμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελβετός παράγοντας και πρόσθεσε ότι «τα μποϊκοτάζ ποτέ δεν έχουν πετύχει κάτι». Για το θέμα ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Σέπιμπερτ ο οποίος δήλωσε πως είναι νωρίς για να παρθεί μια τέτοια απόφαση.