Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Τριερβελέρ για την σχέση της με τον Ολάντ

  • Written by 

«Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή» είναι ο τίτλος του βιβλίου της πρώην πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ που κυκλοφόρησε σήμερα και εξιστορεί με λεπτομέρειες τις δύσκολες ώρες που βίωσε όταν έμαθε για την σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ.


Η δημοσιογράφος, η οποία έχει χωρίσει επισήμως με τον Ολάντ από τον Ιανουάριο, παραθέτει τα γεγονότα μέσα από τη δική της ματιά. Τα αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Paris Match: «Η είδηση Ζιλί Γκαγιέ είναι ο πρώτος τίτλος των πρωινών εκπομπών. Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούσω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά. Ο Φρανσουά με έχει ακολουθήσει. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα. Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να δραπετεύσω. Χάνω τις αισθήσεις μου».


Το περιοδικό δημοσιεύει ακόμη τρία αποσπάσματα: Στο πρώτο, η Τριερβελέρ αφηγείται τις αντιδράσεις του Φρανσουά Ολάντ όταν πληροφορήθηκε, το 2011 τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του αντιπάλου του, πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο Ολάντ αντί να τον ειρωνευτεί σκεφτόταν ήδη τις πολιτικές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης, αναφέρει η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Στο δεύτερο, αναφέρεται στη σκηνή ζηλοτυπίας της Μισέλ Ομπάμα όταν ο Αμερικανός πρόεδρος φωτογραφιζόταν και γελούσε με την πρωθυπουργό της Δανίας στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, μια συμπεριφορά που σχολιάστηκε ανά την υφήλιο. «Χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική ζηλιάρα», γράφει με νόημα η Βαλερί.

Στο τρίτο απόσπασμα, περιγράφει την αντιπάθεια που νιώθει για την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην σύντροφο του προέδρου και μητέρα των παιδιών του, παραδεχόμενη ότι δεν άντεχε να τους βλέπει μαζί.
Μάλιστα, περιγράφει πως ενώ βρισκόταν με τον Ολάντ σε ένα εστιατόριο, η Σεγκολέν έκανε «έφοδο» και έκατσε στο τραπέζι τους φέρνοντας αντιμέτωπο τον Γάλλο πρόεδρο με πρώην και νυν.


Το βιβλίο των 320 σελίδων γράφτηκε τους τελευταίους τρεις μήνες από την Τριερβελέρ μέσα σε απόλυτη μυστικότητα. Ο Ολάντ δεν γνώριζε για το βιβλίο και όπως αναφέρει άνθρωπος του περιβάλλοντός του, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien, είναι σοκαρισμένος: «Ο πρόεδρος δεν το περίμενε, έμαθε τα νέα χθες, όπως όλος ο κόσμος. Δεν ξέρει τι υπάρχει εκεί μέσα».

Τώρα, μένει να φανεί πόσο ακόμη θα πέσει η δημοτικότητα του, καθώς την τελευταία εβδομάδα κατέβηκε κατά 4 μονάδες. Ο Ολάντ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δραματικό τέλος της επτάχρονης σχέσης του με την 49χρονη δημοσιογράφο.