Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ειδύλλιο με πρώην υπουργούς του Ολάντ

  • Written by 

Κρυφό ειδύλλιο αποκαλύφθηκε με δύο πρώην υπουργούς του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά την πρόσφατη παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντμπούρ και η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί βρέθηκαν στο εξώφυλλο του Paris Match που τους «ανακάλυψε» στο Σαν Φραντσίσκο να κάνουν διακοπές και με τίτλο «Μοντμπούρ-Φιλιπετί: Love Story στο Σαν Φραντσίσκο». Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το περιοδικό τραβήχτηκαν λίγο μετά την αποπομπή του αντάρτη υπουργού Μοντμπούρ ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του περιοδικού για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής.


Ο Μοντμπούρ ήταν η αφορμή για την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης τον περασμένο Αύγουστο, όταν κατέκρινε ανοιχτά την κυβερνητική γραμμή στο θέμα της οικονομίας, αλλά και την γερμανική «εμμονή» - όπως την χαρακτήρισε- με την λιτότητα που «στραγγαλίζει την ανάπτυξη». Πριν προλάβει να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, η τότε υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μοντμπούρ και να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.