Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Δημοτικότητα Ολάντ στο 13%. Το χειρότερο ποσοστό που είχε ποτέ πρόεδρος

  • Written by 

Πιο χαμηλά δεν γίνεται. Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει πέσει στο 13% σύμφωνα με δημοσκόπηση της TNS Sofres για το περιοδικό της Figaro.

H δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 28/8-1/9, δηλαδή μετά την κυβερνητική αλλαγή, αλλά πριν την κυκλοφορία του επίμαχου βιβλίου της Βαλερί Τριερβελέρ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόλις το 13% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον Ολάντ, από 18% που ήταν πέντε μήνες πριν ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 Γάλλους (85%) δεν τον εμπιστεύονται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το σημαντικά χαμηλό ποσοστό αποτελεί ρεκόρ καθώς κανένας άλλος πρόεδρος δεν έχει δει την δημοτικότητά του σε τόσο χαμηλά επίπεδα. «Με 13% δεν μπορείς να κυβερνήσεις» δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης της Figaro, Carl Meeus. Όσο για τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, ακόμη και μετά την πρόσφατη ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος, στον απόηχο της κόντρας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, μόνο το 30% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας. Στα τέλη Μαρτίου, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, η δημοφιλία του ήταν στο 46%