Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Eμ. Μακρόν: Ο 36χρονος νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας

  • Written by 

O νέος εκλεκτός του Φρανσουά Ολάντ και διάδοχος του υπουργείου Οικονομικών ακούει στο όνομα Εμανουέλ Μακρόν και είναι μόλις 36 ετών.

Γνωστός ως «Μότσαρτ των Ηλυσίων» καθώς είναι λάτρης της μουσικής και δεινός πιανίστας, ο νέος υπουργός ο οποίος δεν έχει εκλεγεί ποτέ στο παρελθόν, θα αναλάβει μαζί με τον Μισέλ Σαπέν να δώσει νέα πνοή στην θητεία του Ολάντ, συμβολίζοντας παράλληλα την φιλελεύθερη στροφή του Προέδρου.


Ο Μακρόν, εκτός από πιανίστας, είναι χορευτής, πρώην τραπεζίτης, πλούσιος και παντρεμένος με μια γυναίκα 20 χρόνια μεγαλύτερη του που υπήρξε καθηγήτριά του στο λύκειο. Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1977. Γιος γιατρών, έχει σπουδάσει γλωσσολογία, κοινωνικές επιστήμες και φιλοσοφία. Μπήκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα στα 24 χρόνια του, αλλά δεν έχει διεκδικήσει την λαϊκή ψήφο και έτσι δεν έχει αναλάβει ποτέ μέχρι σήμερα αξίωμα μετά από εκλογή.

Πριν ενταχθεί στην ομάδα του Φρανσουά Ολάντ, τον Μακρόν είχε προσεγγίσει το 2007 και το στρατόπεδο του Νικολά Σαρκοζί, ενώ το 2010 τον διεκδίκησε η ομάδα του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. Στο τέλος του 2008, ο Μακρόν επέλεξε τελικά να συνεργαστεί με τον Ολάντ, παρότι και τότε οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν ευνοϊκές για τον σοσιαλιστή πολιτικό.

Λέγεται ότι πάντα ένιωθε έλξη για ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία και γι' αυτό υπήρξε περισσότερο φίλος με τους καθηγητές του παρά με τους συμφοιτητές του. Εξ' ου και ο έρωτάς του για την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Τρονιέ- καθηγήτριά γαλλικών που είχε στο λύκειο την οποία παντρεύτηκε το 2007. Η Τρονιέ έχει τρία παιδιά από προηγούμενη σχέση της, τα οποία με την σειρά τους έχουν αποκτήσει τα δικά τους. Έτσι, ο Μακρόν είναι ήδη παππούς στα 36 του χρόνια!