Log in
A+ A A-

Αυστραλία: Σχεδίαζαν αποκεφαλισμό στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους

Δυο άτομα, τα οποία σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό πολίτη στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, συνέλαβαν οι Αρχές στην Αυστραλία, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο συλληφθέντες επρόκειτο να απαγάγουν ένα άτομο - το οποίο προφανώς θα επέλεγαν τυχαία - να το αποκεφαλίσουν και στην συνέχεια να το τυλίξουν με την σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα αυτά, στο πλαίσιο του υψηλόβαθμου συναγερμού που έχει σημάνει στην χώρα για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, πίσω από την οποία θα βρίσκεται ή θα αποτελεί κίνητρο η δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Ήδη, μετά από εκτεταμένες στοχευμένες έρευνες της Αστυνομίας στο Σύδνεϋ, προσήχθησαν 14 άτομα, για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ή ενδείξεις για πιθανή συμμετοχή τους σε ανάλογη τρομοκρατική ενέργεια.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, ποινική δίωξη έχει ασκηθεί στον έναν εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός 30χρονου υπήκοου Υεμένης, που διατηρούσε κατάστημα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε αναπτύξει οικονομικές αλλά και ιδεολογικές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.