Log in
A+ A A-

Αιματηρό τέλος της ομηρίας στο Σίδνεϋ

Με μια κινηματογραφική επιχείρηση και καταιγισμό πυροβολισμών, οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ενδεχομένως να οδήγησαν στην εξουδετέρωση του δράστη, τερματίστηκε πριν από λίγο η ομηρία των 15 ατόμων σε κεντρική καφετέρια του Σίδνεϋ.

Όπως αναφέρεται από τα αυστραλιανά ΜΜΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην καφετέρια αιφνιδιαστικά και πυροβόλησαν κατά συρροήν, κατορθώνοντας να βάλουν τέλος στο θρίλερ που κράτησε σύσσωμη την υφήλιο σε αγωνία για 16 ολόκληρες ώρες.  

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον δυο νεκρούς και τρεις σοβαρά τραυματίες, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν ακόμη επίσημα από τις Αρχές.  Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η Αστυνομία αναφέρει επισήμως ότι ο δράστης "εξουδετερώθηκε", κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα είναι νεκρός.

Το όνομα του δράστη Μαν Χαρόν Μονίς, είναι Ιρανός μετανάστης και αυτοαποκαλείτο σεϊχης. Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, πρόκειται για πρόσωπο γνωστό στις Αρχές, με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν (σ.σ. κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις) ενώ πρόσφατα φέρεται να είχε στείλει απειλητικές επιστολές στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό.