Log in
A+ A A-

Υπόθεση Σαββόπουλου: Ομηρία πριν την δολοφονία;

Μια ολονύκτια ομηρία φαίνεται πως προηγήθηκε της τετραπλής δολοφονίας στο σπίτι της οικογένειας Σαββοπούλου στην Ουάσιγκτον DC, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Αστυνομία.

 

Ειδικότερα, βάσει του μέχρι στιγμής πορίσματος της αστυνομικής έρευνας, ο βασικός δράστης - ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που απεικονίζεται στο βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης - βρισκόταν στο σπίτι από την περασμένη Τετάρτη το βράδυ και παρέμεινε μέχρι την επόμενη ημέρα αργά το μεσημέρι, όταν και το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, επρόκειτο για ένα άτομο που γνώριζε την οικογένεια και είχε εξοικειωθεί με τους χώρους του σπιτιού και, όπως εκτιμούν οι Αρχές, είχε συγκεκριμένο στόχο και απαίτηση απο τον Σαββόπουλο.  Στην συνέχεια, όταν πήρε αυτό που ήθελε, τράπηκε σε φυγή και έβαλε φωτιά στο σπίτι.

Παράλληλα, μια από τις οικιακές βοηθούς που έλαβε μήνυμα από την άτυχη Έιμι Σαββοπούλου προκειμένου να μην παρουσιαστεί στην δουλειά, κάνει λόγο για υποψίες που της δημιούργησε ο τρόπος με τον οποίου μιλούσε η άτυχη εργοδότριά της.

"Όταν με πήρε την δεύτερη φορά, η φωνή της ήταν στρεσαρισμένη και εμφανώς διαφορετική σε σχέση με την πρώτη φορά".

Εκτός των άλλων, άλλες μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει την Αστυνομία θέλουν τον Σάββα Σαββόπουλο να ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος τις τελευταίες ημέρες και δεν αποκλείεται να δεχόταν απειλές.

Την 1η Ιουνίου η κηδεία

Αναφορικά με την κηδεία των άτυχων μελών της οικογένειας Σαββοπούλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον DC, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση.

Τραγικές φιγούρες αναμένεται να είναι οι δυο κόρες του Σάββα Σαββόπουλου, Αμπιγκέηλ και Κατερίνα, οι οποίες στάθηκαν τυχερές στην ατυχία τους, καθώς απουσίαζαν λόγω σχολικών και ακαδημαϊκών υποχρεώσεων.