Log in
A+ A A-

Ένταση στην δίκη για την δολοφονία Σαββόπουλου

Μια ενδοοικογενειακή μάχη λαμβάνει χώρα στο περιθώριο της δίκης για την τετραπλή δολοφονία στο σπίτι της οικογένειας του ομογενή Σάββα Σαββόπουλου, το 2015, στην Ουάσιγκτον.

Πρωταγωνιστές, ο κατηγορούμενος για την δολοφονία, Ντάρεν Ουίντ και ο αδερφός του Στέφον, ο οποίος προσήλθε στο Δικαστήριο για να καταθέσει ως μάρτυρας, έχοντας να αντικρούσει ισχυρισμούς της υπερασπιστικής γραμμής του αδερφού του, ότι ήταν συνένοχος στην ληστεία και κύριος υπεύθυνος για τις δολοφονίες του Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του, του γιου του και της οικιακής βοηθού του.

Ο Στέφον Ουίντ, που είχε συνεργαστεί με τις Αρχές κατά την περίοδο αναζήτησης του αδερφού του, αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα του προσάπτονται και εξέφρασε την λύπη του για την στρατηγική που έχουν υιοθετήσει οι δικηγόροι του αδερφού του, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με το πολλαπλό φονικό.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Μάιο του 2015 και είχε προκαλέσει σοκ στην αμερικανική Κοινή Γνώμη, αφού περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, και την άγρια δολοφονία ενός ανήλικου παιδιού.  Ο Ουίντ έγινε στόχος της Αστυνομίας όταν βρέθηκε το DNA του σε κομμάτια πίτσα που εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι.