Log in
A+ A A-

Ουάσιγκτον: Ένδειξη - αίνιγμα για συνεργό στην τετραπλή δολοφονία της οικογένειας Σαββοπούλου

Ποιος είναι ο άνδρας με το κοντό κούρεμα που οδηγούσε την Πόρσε του Σάββα Σαββόπουλου, στην προσπάθεια απομάκρυνσης μαζί με τον ήδη γνωστό ύποπτο για το τετραπλό φονικό;  Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Αστυνομία για το τετραπλό φονικό στην έπαυλη του ομογενούς επιχειρηματία, έχοντας ένα πειστήριο - "φωτιά": Ένα επιπλέον γενετικό υλικό, που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

 Όλα αυτά τα στοιχεία έγιναν γνωστά κατά την διάρκεια της νέας ακρόασης του συλληφθέντα, Ντάρον Ουίντ, κατά την οποία κατέθεσε και ο ντεντέκτιβ που προϊσταται των ερευνών, για τις οποίες οι πληροφορίες δίνονται παραδοσιακά με το σταγονόμετρο.  Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο ντετέκτιβ αποκάλυψε ότι η Αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά ένα γιλέκο που βρέθηκε στην μοιραία Πόρσε. Σε αυτό έχει ήδη βρεθεί DNA του Ουίντ, του επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου αλλά και ενός τρίτου ατόμου, που δεν φαίνεται να ταιριάζει ούτε με του Αφροαμερικανού, ούτε με κάποιο άλλο εκ των θυμάτων.

Παράλληλα, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας μιας μαρτυρίας, η οποία αναφέρει πως ο οδηγός της Πόρσε ήταν ένας άνδρας με κοντό κούρεμα.  Αυτομάτως, αυτό σημαίνει ότι ο Ουίντ δεν οδηγούσε, καθώς έχει ράστα κούρεμα και σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στην επίμαχη περιγραφή.

Πάντως, τονίστηκε ότι, παρά την πεποίθηση της Αστυνομίας ότι ο 34χρονος συλληφθείς δεν ενήργησε μόνος του, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απόδειξη για το ποιος ή ποιοι ήταν οι ενδεχόμενοι συνεργοί του.  Επιπροσθέτως όμως, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν περί τα 100 αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί από τον χώρο του εγκλήματος αλλά και περιφερειακά σημεία στα οποία εκτυλίχθηκε το περιστατικό, που παραμένουν υπό εξέταση από τις Αρχές.

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο τέλεσης της δολοφονίας, ο ιατροδικαστής κατέληξε στο πόρισμα ότι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και η οικιακή βοηθός ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν, ενώ ένα από τα άλλα δυο θύματα δολοφονήθηκε πιθανότατα με μαχαίρι.

Με δεδομένο πλέον ότι ο Ντάρον Ουίντ έχει όλο και περισσότερα στοιχεία εναντίον του, ο δικαστής διέταξε την παράταση της κράτησής του, μέχρι την επόμενη ακρόαση.

Στην αίθουσα έδωσαν το παρών οι δυο κόρες της οικογένειας, οι οποίες παρέμεναν αμίλητες και κρατούσαν σημειώσεις κατά την διάρκεια της διαδικασίας.