Log in
A+ A A-

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής Τζον

Στην δημοσιότητα διέρρευσε η ταυτότητα του περιβόητου δήμιου του Ισλαμικού Κράτους, του γνωστού και ως τζιχαντιστή Τζον. Όπως αποκάλυψε η Ουάσικγτον Ποστ, πρόκειται για έναν Αγγλο-Κουβετιανό ονόματι Μοχάμεντ Εμβάζι, ο οποίος διέμενε μόνιμα στις δυτικές συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας και ήταν γνωστός στις Αρχές της χώρας.

Η οικογένειά του μετακόμισε στην Βρετανία όταν αυτός ήταν έξι ετών και, παρά το γεγονός ότι έβγαζε την εικόνα του αφοσιωμένου μουσουλμάνου, δεν παρέλειπε να αφομοιώνεται από τις τάσεις της μόδας, προτιμώντας – όπως αναφέρει ο Γκάρντιαν – τα κομψά ρούχα.

Αποφοίτησε το 2009 από την σχολή πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Ουεστμίνστερ, όντας ένας ήσυχος φοιτητής. Όμως, αντι να μπει στην επαγγελματική αγορά του τομέα του, μπήκε στην λίστα παρακολούθησης των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Τα ίχνη του χάθηκαν κάπου στο 2012, όταν και, όπως αποκαλύφθηκε, ταξίδεψε για την Συρία.

Δυόμιση χρόνια αργότερα, έμελε να προκαλέσει την φρίκη και τον πόνο, αποκεφαλίζοντας μπροστά στις κάμερες τα άτυχα θύματά του.