Log in
A+ A A-

Ορλάντο: Το προφίλ του δράστη

O 29χρονος είχε εργαστεί ως φύλακας στη Φλόριντα.Η πρώην σύζυγός του δήλωσε ότι «ήταν ασταθής, βίαιος χαρακτήρας και τη χτυπούσε» Ο 29χρονος ήταν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών το 2013 και το 2014,αλλά φαίνεται ότι στη συνέχεια ο φάκελός του έκλεισε, καθώς δεν προέκυψε κάτι σημαντικό που να δικαιολογεί περαιτέρω διερεύνηση.

Ωστόσο, ο πατέρας του δράστη είπε ότι ο γιος του νευρίαζε όταν έβλεπε άνδρες να φιλιούνται και πρόσθεσε πως η πράξη του δεν σχετίζεται με τη θρησκεία του. «Δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία» είπε ο Μιρ Σεντίκε, πατέρας του Ομάρ Σεντίκε Ματίν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο άνδρας υποστήριξε ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του.«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ όπως ολόκληρη η χώρα» πρόσθεσε ο πατέρας, αφού ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της οικογένειάς του.

Ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο ναϊτκλάμπ Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Κινγκ, ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.

Οι αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η επίθεση στο Pulse σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία της νεαρής τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι την Παρασκευή, στην ίδια πόλη. Ο δράστης της δολοφονίας αυτής αμέσως μετά έβαλε τέλος στη ζωή του, με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας αστυνομικός που εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας μέσα στο κλαμπ, αντάλλαξε πυρά με τον ύποπτο γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Πολύ γρήγορα, η επίθεση εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας και οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους, μπήκαν στο κλαμπ και σκότωσαν τον δράστη ο οποίος είχε κλειστεί στις τουαλέτες μαζί με τους ομήρους.

Χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς στην περιοχή. «Βγείτε όλοι έξω και συνεχίστε να τρέχετε», ήταν η ανάρτηση που έγινε στη σελίδα του Pulse, του συγκεκριμένου κλαμπ, στο Facebook.

Άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν μέσα στο γκέι κλαμπ «Pulse» έκαναν αναρτήσεις μέσω Twitter ζητώντας βοήθεια. Υπήρξαν αναφορές ότι ο ένοπλος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

thetoc.gr