Log in
A+ A A-

Η πρόεδρος του NGTV συντονίζει πάνελ του ΟΗΕ με θέμα Διεμφυλισμός και Κοινωνία

Featured Η πρόεδρος του NGTV συντονίζει πάνελ του ΟΗΕ με θέμα Διεμφυλισμός και Κοινωνία

Στα τέλη Ιουνίου, η πρόεδρος του NewGreekTV, Yanna Darilis, συντόνισε μια συζήτηση μιας συζήτησης ειδημόνων στα πλαίσια συζήτησης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για τον Διεμφυλισμό και την Κοινωνία, θέμα που έχει τεθεί στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, καθώς οι άνθρωποι της κοινότητας LGBTQ επιδιώκουν να γίνουν κοινωνικά αποδεκτοί με το προτιμώμενο φύλο τους.

Όταν γεννιέται ένα παιδί, ο γιατρός διακρίνει αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο, έχει γίνει πιο διαδεδομένο ότι κάποια παιδιά φαίνεται να αναπτύσσουν χαρακτηριστικά του αντίθετου ή και καθόλου φύλου. Τι είναι ο διεμφυλισμός και η σύγχρονη φύση των σεξουαλικών προσανατολισμών; Κατανοούν οι γονείς ή η κοινωνία  αυτά τα άτομα και τις ανάγκες τους; Γνωρίζουμε αρκετά ώστε να τους προσφέρουμε ένα υγιές, ασφαλές περιβάλλον ώστε να μπορέσουν να προβάλουν την οντότητα τους; Αυτά είναι τα θέματα που συζητήθηκαν και θα παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη της ομάδας SRC SaluS Club των Ηνωμένων Εθνών για τον Διεμφυλισμό και την Κοινωνία.
Ο κόσμος και οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, εξελίσσονται με γρήγορο ρυθμό και καθώς η παγκόσμια κοινωνία μας αποτελείται από όλους, πρέπει να φανεί περισσότερο η συνειδητοποίηση για την κάθε ξεχωριστή οντότητα. Αυτή ήταν η πρόθεση της συζήτησης της ομάδας εργασίας που επικεντρώθηκε στην εισαγωγή, τον καθορισμό και την επέκταση των ιδεών μας για την κατανόηση περισσότερων στοιχείων σχετικά με τον πληθυσμό των διεμφυλικών, προκειμένου να σβήσουμε τις διακρίσεις και το μίσος και να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε τις ανάγκες όλων των ανθρώπων, δημιουργώντας ένα πιο ευτυχισμένο και υγιέστερο μέρος για να ζήσουν και να ευημερήσουν με περισσότερη ειρήνη, αρμονία και κατανόηση μέσα στη σημερινή κοινωνία.
Η ομάδα διακεκριμένων επισκεπτών περιλάμβανε τον Dr. Leonid Poretsky, κορυφαίο ερευνητή και επιστήμονα της ιατρικής και Διευθυντή Ενδοκρινολογίας του Northwell, στο νοσοκομείο Lenox Hill, που εξήγησε τις πολλές παρανοήσεις σχετικά με την κοινότητα των διεμφυλικών και διαφωτίζοντας το κοινό για τη φύση αυτών των ανθρώπων και τις αλλαγές που συμβαίνουν στον σεξουαλικό προσανατολισμό του ανθρώπου καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, σε αυτόν τον νέο αιώνα.
Τα διεμφυλικά άτομαορίζονται ως άτομα που έχουν διαφορετική ταυτότητα φύλου από εκείνη με την οποία γεννιούνται. Τα άτομα που επιθυμούν να μεταβούν από το γεννετικό φύλο τους στο αντίθετο φύλο ονομάζονται trans-sexuals. Υπάρχουν επίσης και άλλοι άνθρωποι που θεωρούνται διεμφυλικοί, που θέλουν να ενδύονται όπως το αντίθετο φύλο. Η ομάδα συζήτησε τον ανεξάρτητο σεξουαλικό προσανατολισμό των διεμφυλικών, παρουσιάζοντας παράλληλα έρευνα και διερευνώντας τα χαρακτηριστικά "που δεν ταιριάζουν με τις τυπικές δυαδικές έννοιες των αρσενικών ή θηλυκών σωμάτων" ορισμένων ανθρώπων.


Συνεργάτες:
Deeangelys Colón, BA, Συντονιστής Προγράμματος, Gerald J. Friedman Πρόγραμμα Διαβήτη για την Υγεία, Northwell Health
Kelly McBride Folkers, MA, Ερευνητική Συνεργάτιδα, Τμήμα Ιατρικής Δεοντολογίας, Σχολή ιατρικής NYU 
Rabbi Jo Hirschmann, BCC, ACPE, Διευθυντής, Πνευματική Φροντίδα και Εκπαίδευση, Mount Sinai Beth Israel
Noah Lewis, Esq., Εκτελεστικός Διευθυντής, Transcend Legal
Peter Meacher, MD, AAHIVS, FAAFP, Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής, Κοινοτικό Κέντρο Υγείας Callen-Lorde Downtown
Peggy Pelonis, M.D., Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας, Αντιπρόεδρος Αμερικανικά Κοινοτικά Σχολεία (American Community Schools), Αθήνα, Ελλάδα
Shervin Shadianloo, M.D., Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Gerald J. Friedman Transgender Πρόγραμμα for Health and Wellness, Northwell Health
Nicole Sweeney, MS, RN, AGACNP-BC, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Northwell Health
Κωνσταντίνος Βενετόπουλος, Διευθυντής Κινηματογράφου "Draw With Me"
David Whitehead, MD, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Northwell Health

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

http://webtv.un.org/watch/player/6053662594001