Log in
A+ A A-

Ο...σοκολατένιος Πάπας της Βενετίας

Ένα σοκολατένιο άγαλμα με την μορφή του Πάπα Φραγκίσκου δημιούργησαν οι φοιτητές μιας Ακαδημίας για σοκολατερί στην Βενετία, εντυπωσιάζοντας ακόνη και τον ίδιο τον Ποντίφικα.

Σε μια πιο συντηρητική περίοδο θα αποτελούσε... βλασφημία.  Άλλωστε, ο πάπας είναι ο θρησκευτικός ηγέτης για κάθε Καθολικό σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον ρόλο του να έχει έντονο συμβολισμό.  Παρόλα αυτά όμως, οι εποχές άλλαξαν, όπως επίσης και οι αντιλήψεις στο - συνήθως συντηρητικό - Βατικανό.  Κι αν ο Πάπας Φραγκίσκος είχε θέσει ως στόχο να φανεί προσιτός σε ολόκληρο τον κόσμο - και ειδικά στη νεολαία - το κατάφερε!

Έτσι, αυτήν την φορά αποτέλεσε έμπνευση για τους φοιτητές μιας ακαδημίας σοκολατερί στην Βενετία, οι οποίοι δημιούργησαν ένα σοκολατένιο άγαλμα... ίσα με το μπόι του Ποντίφικα.  Όπως τόνισαν χρειάστηκε τέσσερις εβδομάδες να το φτιάξουν, όμως το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος γίνεται προσιτός... στην τέχνη.  Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τον είχαμε δει και σε ρόλο Σούπερμαν!

Σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι είναι δημοφιλής!