Log in
A+ A A-

Προς... φυλακή ο πρόεδρος της Μπάγερν!

Σε τρεισίμησι χρόνια φυλάκιση, και, μάλιστα, μη εξαγοράσιμα, καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, όπως ανακοινώθηκε από το Δικαστήριο του Μονάχου.

Παρά το γεγονός ότι οι περιπέτειες του Χένες με την Δικαιοσύνη και οι οικονομικές ατασθαλίες του είναι γνωστές, η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, καθώς ο ισχυρός άνδρας της Πρωταθλήτριας Ευρώπης κινδυνεύει να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Όπως έγινε γνωστό, βέβαια, η ποινή του Χένες δεν είναι άμεσα εκτελέσιμη και ο ίδιος έχει την δυνατότητα, εφόσον τον θελήσει, να ασκήσει έφεση, όμως δεν είναι σίγουρο αν θα ακολουθήσει αυτήν την τακτική.  Όμως, έφεση μπορεί να ασκήσει και ο Εισαγγελέας, που είχε ζητήσει μεγαλύτερη ποινή για τον πρόεδρο της Μπάγερν (σ.σ. πεντέμιση έτη) αλλά τελικά η έδρα δεν τον έλαβε ολοκληρωτικά υπόψη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Χένες είναι σοβαρότατες, καθώς του αποδίδεται φοροδιαφυγή που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και μη δηλωμένα εισοδήματα στο γερμανικό κράτος που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ!