Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Προκαλούν με βίντεο οι Τζιχαντιστές

  • Written by 

Με ένα βίντεο που ανέβασαν στο Youtube οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος καλούν τους μουσουλμάνους να απαρνηθούν το σύγχρονο τρόπο ζωής και να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν για τον Αλάχ.


«Δεν υπάρχει ζωή χωρίς τζιχάντ» είναι ο τίτλος του βίντεο διάρκειας 13 λεπτών. Μπροστά από μια τζιχαντιστική σημαία, κρατώντας όπλα και απαγγέλοντας στίχους από το κοράνι και με μουσική υπόκρουση θρησκευτικούς ύμνους, τζιχαντιστές καλούν τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν μαζί τους για τον Αλλάχ.

Μάλιστα ισχυρίζονται ότι ταξίδεψαν από την Βρετανία στη Μέση Ανατολή και παροτρύνουν τους θεατές να αφήσουν τις ζωές τους στην Δύση και να ενταχθούν στην οργάνωση. Ένας από αυτούς υποστηρίζει ότι η ένταξη στην οργάνωση θα απαλύνει το στρες και την κατάθλιψη που συνοδεύουν την δυτική ζωή. «Είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε την δουλειά που έχετε, το μεγάλο σας αυτοκίνητο, την οικογένειά σας; Είστε πρόθυμοι να τα θυσιάσετε όλα αυτά για χάρη του Αλλάχ; Αν θυσιάσετε κάτι για τον Αλλάχ, αυτός θα σας το επιστρέψει στο επταπλάσιο» αναφέρουν στο βίντεο.

Την ίδια στιγμή μαίνονται οι σφοδρές μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων στο διυλιστήριο του Μπαϊτζί και στο αεροδρόμιο Ταλ Αφάρ στα βόρεια της χώρας. Το διυλιστήριο είναι περικυκλωμένο από τους ισλαμιστές που υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος του αεροδρομίου Ταλ Αφάρ.

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας θεωρείται η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση του κόσμου με κομπόδεμα που αγγίζει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον καθηγητή και ερευνητή για τον Αραβικό Κόσμο στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς, Γκύντερ Μάιερ οι πηγές των εσόδων τους προέρχονται από τα αραβικά κράτη, κυρίως από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κάτι που υποστηρίζει και η σιιτική ιρακινή κυβέρνηση.

Μετά την κατάληψη της Μοσούλης οι τζιχαντιστές πήραν 500 δισεκατομμύρια ιρακινά δηνάρια, δηλαδή γύρω στα 420 εκατομμύρια δολάρια, από την κεντρική τράπεζα.