Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ελεύθερος ο Σαρκοζί, συνεχίζεται η έρευνα

  • Written by 

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά τα ξημερώματα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος κατηγορείται πως έκανε χρήση της επιρροής του για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007.

 

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες και για την υπόθεση. Ο Σαρκοζί βρισκόταν υπό κράτηση στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού για σχεδόν 15 ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες συναντήθηκε με τους ανακρτιτές που διενεργούν την έρευνα. Ο Σαρκοζί αφέθηκε ελεύθερος αλλά τέθηκε υπό επίσημη δικαστική έρευνα.

Την οργή της εξέφρασε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», η πεθερά του και ηθοποιός Μαρίζα Μπρούνι Τεντέσκι και κατήγγειλε πως πρόκειται για μια πολιτικά υποκινούμενη εκστρατεία εναντίον του γαμπρού της με στόχο να «κόψει τα πόδια» του πρώην προέδρου και να εμποδίσει την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή.

«Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ο τρόπος και η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να αποδοθούν αυτές οι κατηγορίες σε βάρος του Νικολά». Περιέργως αυτή η έρευνα βγαίνει τώρα. Εμείς που είμαστε πιο κοντά του, είμαστε όλοι έτοιμοι να βάλουμε το χέρι στη φωτιά για την ηθική του ακεραιότητα», υποστηρίζει η Μαρίζα Μπρούνι Τεντέσκι.