Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Συνεχής Ενημέρωση: Συνετρίβη αεροσκάφος στην Ουκρανία (Video)

  • Written by 

Αεροσκάφος μαλαισιανών αερογραμμών συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

 

Πούτιν και Ομπάμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, κ.κ. Πούτιν και Ομπάμα αντίστοιχα, στην οποία συζητήθηκε και το ζήτημα της πτώσης του μαλαισιανού αεροσκάφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Ο Πρόεδρος Πούτιν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση εκφράζοντας την λύπη του για "το ατύχημα". 

Εν τω μεταξυ, αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αλλάζουν τα δρομολόγια των πτήσεών τους ώστε να αποφύγουν τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας.

Τραγικές εικόνες

Γεμάτος σορούς επιβαινόντων ο χώρος όπου συνετρίβη το αεροσκάφος
Το σημείο όπου συνετρίβη το μαλαισιανό αεροσκάφος είναι γεμάτο από τις σορούς επιβαινόντων και βρίσκεται κοντά στο χωριό Γκράμποβο, όπως ανέφερε μέλος των ουκρανικών σωστικών συνεργείων.

Το Μπόινγκ πετούσε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ και μετέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 295 επιβάτες.

Φιλορώσοι αποσχιστές κατέρριψαν το αεροσκάφος, με πύραυλο τύπου Buk, δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.Έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή» διέταξε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένιι Γιατσένιουκ.

Reuters: Φλέγονται τα συντρίμμια του μαλαισιανού αεροσκάφους

Επικαλούμενο πηγή από την ανατολική Ουκρανία, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι έχουν εντοπιστεί φλεγόμενα συντρίμμια του μαλαισιανού αεροσκάφους.

Το χρονικό της συντριβής

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Boeing απογειώθηκε με μικρή καθυστέρηση από το αεροδρόμιο Σκίχολ του Αμστερνταμ με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

Πέντε λεπτά πριν εισέλθη στον ρωσικό εναέριο χώρο κατερρίφθη στην περιοχή Σαχτάρ του Ντόνετσκ ένα σημείο που παραμένει στο κέντρο της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανών και φιλορώσων.

Από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, πάντως, ανακοινώθηκε ότι και οι 295 επιβάτες θεωρούνται νεκροί, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στους ρώσους αυτονομιστές.

Ο πύραυλος με τον οποίο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος είναι ρωσικής κατασκευής αλλά το όπλο έχουν και οι δύο πλευρές.

Media