Log in
A+ A A-

"Ο πυροβολισμός δεν είχε σχέση με την ληστεία"

Διευκρινίσεις για το βίντεο - ντοκουμένο με τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν να διαπράττει ληστεία έδωσε η ηγεσία της Αστυνομίας, τονίζοντας ότι ο Αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε το νεαρό φοιτητή δεν τον σταμάτησε για την ληστεία, αλλά για το γεγονός ότι περπατούσε στο οδόστρωμα, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει.

"Έπρεπε να δημοσιοποιήσουμε το βίντεο της ληστείας και τα στοιχεία του Αστυνομικού την ίδια στιγμή", τόνισε ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Φέργκιουσον, χωρίς όμως να δώσει εξηγήσεις γιατί έπρεπε να γίνει αυτό, εφόσον το περιστατικό του πυροβολισμού δεν είχε καμία σχέση με την ληστεία.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Μπράουν επιτέθηκε στην Αστυνομία, κατηγορώντας τις Αρχές ότι έδωσαν στην δημοσιότητα ένα βίντεο ενός άσχετου συμβάντος προκειμένου να περάσουν στο κοινό την εντύπωση ότι η επίθεση του Αστυνομικού εναντίον του 18χρονου ήταν δικαιολογημένη, παρότι δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

"Θέλουν να σκοτώσουν και ηθικά τον Μάικλ και να δικαιολογήσουν την ενέργεια του Αστυνομικού", τόνισε σε δήλωσή του στο CNN.

 

 

Media