Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ice Bucket Challenge: Δωρεές άνω των 15 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα ποσό της τάξεως των 15,6 εκατομμυρίων δολαρίων έχει συγκεντρώσει η καμπάνια "Ice Bucket Challenge" ή, συγκεκριμένα, η εκστρατεία ενάντια στη νόσο του Λου Γκέρινγκ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ALS Association.

Τα χρήματα αυτά έχουν συγκεντρωθεί από τις 29 Ιουλίου, όταν και ξεκίνησε η εκστρατεία, και είναι κατά 1,5 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα σε σχέση με το ποσό που είχε συγκεντρωθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το σενάριο του Ice Bucket Challenge είναι απλό: Ο συμμετέχων επιλέγει είτε να δώσει χρήματα, είτε να καταβρεχτεί με κρύο νερό ή και τα δυο.  Δημοσιεύει το βίντεο με το ειδικό hashtag και στην συνέχεια προκαλεί κάποιον άλλο να πράξει το ίδιο.  Αυτός έχει 24 ώρες να απαντήσει εάν δέχεται την πρόκληση.

Πάντως, το "Ice Bucket Challenge" εξ αρχής συγκέντρωσε έντονες κριτικές, ιδίως σε ό,τι αφορά σε celebrities που είχαν οικονομική δυνατότητα για να προσφέρουν γενναίες δωρεές.  Σε αυτήν την περίπτωση, το κοινό διαμαρτυρόταν - πολλές φορές με άκομψο τρόπο - ότι, στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα αποδεικνύονταν "ακτιβιστές του διαδικτύου", οι οποίοι δεν θα έκαναν τίποτε ουσιαστικό στην κανονική ζωή για την μάχη κατά της ασθένειας, ενώ δεν θα συνεισέφεραν και οικονομικά για την επίτευξη του σκοπού.  Όμως οι αριθμοί φαίνεται ότι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, τους διαψεύδουν.

Μεταξύ των επώνυμων συμμετεχόντων στο Ice Bucket Challenge, ήταν και γνωστά πρόσωπα από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο.