Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Για μια θέση στην ..Apple

  • Written by 

Νέα Υόρκη, πέμπτη Λεωφόρος. Ξαπλώστρες, ομπρέλες, μαξιλάρια, κουβέρτες, sleeping bug συνθέτουν το σκηνικό εδώ και αρκετές ημέρες έξω από το κατάστημα της Apple στην 5η λεωφόρο.

Στην πόλη των αντιθέσεων, η εικόνα αυτή δεν κάνει και μεγάλη εντύπωση στους περαστικούς. Οι φανατικοί οπαδοί του iPhone «έπιασαν» για μια ακόμη φορά τις πρώτες θέσεις έξω από το κατάστημα από τις αρχές του μήνα και πριν ακόμα καλά καλά ανακοινωθεί η κυκλοφορία του νέου μοντέλου. Νυχθημερόν παραμένουν στο πόστο τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κάποιοι κάνουν και βάρδιες με τους δικούς τους για να αντέξουν την πολυήμερη αναμονή.

Kάποιοι μάλιστα είναι διατεθειμένοι να ανταλλάξουν την θέση τους με μεγάλα ποσά. Στο παρελθόν οι πρώτες θέσεις έχουν πουληθεί έναντι 1250 δολαρίων. Σύμφωνα με την Apple το στοκ πιθανότατα θα φτάσει για το Σαββατοκύριακο.
Ο οικονομικός αναλυτής του Envisioneering Group, Richard Doherty, εκτιμά πως οι περισσότεροι «φανατικοί» στην ουσία έχουν προσληφθεί από δημιουργούς των app –κυρίως από άλλες χώρες- που διαθέτει το iPhone και θέλουν να κάνουν update τις εφαρμογές στο νέο μοντέλο.

«Οι δημιουργοί αρκετών apps από Κίνα, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία και αλλου προσλαμβάνουν φοιτητές για να «πιάσουν» τις πρώτες θέσεις στην ουρά για 100 δολάρια. Για ένα νέο φοιτητή, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλει χρήματα» υποστηρίζει ο Doherty. Το πρωί της Παρασκευής και όταν ανοίξουν οι πύλες της Apple το πεζοδρόμιο θα επανέλθει στους παλιούς γνώριμους ρυθούς του και το πεζούλι της 5ης λεωφόρου θα καταληφθεί και πάλι από τους τουρίστες.