Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ο Ομπάμα χαιρετά τους πεζοναύτες με τον καφέ στο χέρι

  • Written by 

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media ο χθεσινός χαιρετισμός του Μπαράκ Ομπάμα σε πεζοναύτη την ώρα που έβγαινε από το προεδρικό ελικόπτερο Marine One.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χαιρέτησε τον πεζοναύτη κρατώντας ένα ποτήρι με καφέ στο χέρι. Το στιγμιότυπο ανήρτησε στο Instagram ο λογαριασμός του Λευκού Οίκου θέλοντας να επισημάνει την επιστροφή του αμερικανού προέδρου στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, δίνοντας «τροφή» για σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter πήρε «φωτιά». «Περιμένετε - ο Πρόεδρος Ομπάμα μόλις χαιρέτισε τους πεζοναύτες με έναν LATTE στο χέρι;!», έγραψε στο Twitter η Ρεπουμπλικανική Επιτροπή του Κογκρέσου. «Ο χαιρετισμός του προέδρου Ομπάμα ήταν υπερβολικά ασεβής προς τους πεζοναύτες. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

Την παράδοση του στρατιωτικού χαιρετισμού από τους Προέδρους όταν συναντούν πεοζοναύτες στο προεδρικό ελικόπτερο, ξεκίνησε το 1981 ο Ρόναλντ Ρήγκαν. Το εγχειρίδιο του Αμερικανικού Ναυτικού για τα ήθη και τους κώδικες ευγενείας λέει ότι ο γενικά ο χαιρετισμός είναι η σημαντικότερη από όλα τα στρατιωτικά εθιμοτυπικά. Πάντως, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι ο μόνος που έχει εμφανιστεί να χαιρετά περίεργα, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, είχε προσπαθήσει να χαιρετήσει έχοντας αγκαλιά το σκύλο του.

Δείτε το βίντεο:

Media