Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Οι γυναίκες αναζητούν άνδρες με σταθερή δουλειά

Αλλάζουν οι προτεραιότητες των γυναικών για να πουν το "ναι" σε πρόταση γάμου, καθώς, σύμφωνα με έρευνα του κέντρου Pew, βασική προϋπόθεση είναι, πλέον, ο υποψήφιος σύζυγος να έχει μια σταθερή δουλειά και κατόπιν τα υπόλοιπα προσόντα.

Η σχετική έρευνα, η οποία ήρθε στην δημοσιότητα την Τετάρτη, κατέδειξε μια αλλαγή στις προτεραιότητες των γυναικών, οι οποίες κατά το παρελθόν έδιναν βάση κυρίως στην ανατροφή των παιδιών και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Αντίθετα, οι άνδρες έδειξαν κυρίως να αναζητούν συζύγους με τις οποίες θα έχουν τις ίδιες αρχές στην ανατροφή των παιδιών, μην δίνοντας ιδιαίτερη σημασία σε άλλα δεδομένα.

Αναλυτικότερα, για τις γυναίκες, η σταθερή δουλειά θεωρείται σημαντική στο 78% των απαντήσεων, ενώ οι προτεραιότητες για την ανατροφή των παιδιών κυμαίνεται στο 70%.  Αμέσως μετά ακολουθούν η ιδεολογία και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις με 38%.

Αντίθετα, οι άνδρες δίνουν βάση κυρίως στις αρχές υπό τις οποίες θα μεγαλώσουν τα παιδιά (62%), ενώ αισθητά λιγότεροι έθεσαν ως προτεραιότητα την σταθερή δουλειά (46%) και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις (31%).