Log in
A+ A A-

Νιου Τζέρσεϊ: "Με έχουν σε καραντίνα σαν φυλακισμένη"

Πυρά εναντίον των Αρχών του Νιου Τζέρσεϊ εξαπέλυσε η νοσοκόμα Kaci Hickox, η οποία τέθηκε σε προληπτική καραντίνα 21 ημερών μετά την επιστροφή της από την Δυτική Αφρική, όπου και προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε ασθενείς του Έμπολα.

Μιλώντας στο CNN, η νεαρή γυναίκα δηλώνει πως νοιώθει σαν να βρίσκεται φυλακισμένη, στηλιτεύοντας την πολιτική που αποφάσισαν μονομερώς οι Κυβερνήτες Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϋ, βάσει της οποίας οι ταξιδιώτες από την Δυτική Αφρική που ήρθαν σε επαφή με ασθενείς του Έμπολα θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωση για 21 ημέρες, ανεξάρτητα εάν θα εκδηλώσουν συμπτώματα του ιού ή όχι.

"Αυτό που συμβαίνει είναι ακραίο. Νοιώθω ότι βασικά ατομικά μου δικαιώματα έχουν παραβιαστεί. Το γεγονός ότι με έβαλαν σε αυτή την σωματική και ψυχική δοκιμασία είναι απαράδεκτο".

Παράλληλα, η νοσοκόμα υποστηρίζει ότι δεν της δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσει ούτε με τον δικηγόρο της, ενώ, παρά το γεγονός ότι ρωτά συνεχώς τους υπεύθυνους του νοσοκομείου για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να μείνει σε απομόνωση, αλλά δεν λαμβάνει σαφή απάντηση.

Από την πλευρά του, ο Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστυ, παρά τις αντιδράσεις της νοσοκόμας, υπεραμύνεται της πολιτικής του απόφασης, τονίζοντας ότι το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό που ταξιδεύει στην Δυτική Αφρική και εκτίθεται στον Έμπολα, θα πρέπει οικειοθελώς να τίθεται υπό παρακολούθηση.

"Νομίζω ότι όλοι οι συμπολίτες που πηγαίνουν εθελοντές θα πρέπει να δεχτούν ότι, με την επιστροφή τους, το να τεθούν σε 21ημερη παρακολούθηση είναι προς το συμφέρον το δικό τους, αλλά και της δημόσιας υγείας", τόνισε ο κ. Κρίστυ.

Πάντως, η νοσοκόμα δηλώνει ότι, παρά την δοκιμασία που περνά, θα πήγαινε ξανά εθελόντρια στην Δυτική Αφρική.