Log in
A+ A A-

Μέιν: Η νοσοκόμα αρνείται την απομόνωση

Αρνείται να τεθεί σε κατ' οίκον καραντίνα η νοσοκόμα από το Μέιν, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της σε ασθενείς του Έμπολα στην Δυτική Αφρική και δέχεται πιέσεις από τις Αρχές προκειμένου να αποφύγει την επαφή της με άλλους πολίτες, μέχρι να σιγουρευτεί βάσει χρόνου ότι δεν έχει μολυνθεί από τον Έμπολα.

Η νεαρή νοσηλεύτρια είχε κρατηθεί αρχικά σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα στο Νιου Τζέρσεϋ, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής απομόνωσης που είχαν αποφασίσει από κοινού ο Κυβερνήτης της Πολιτείας, Κρις Κρίστυ, με τον ομόλογό του της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.  Τελικά, μετά από συνεχόμενες πιέσεις, αλλά και δηλώσεις δυσαρέσκειας από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποφασίστηκε η γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της, στο Μέην, αλλά να ακολουθήσει τους απαιτούμενους περιορισμούς στο σπίτι της.  

Παρόλα αυτά, η Κάσι Χίκοξ ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να απομονωθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, όπως απαιτούν οι Κυβερνητικές Αρχές.  Αντίθετα, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού NBC, έχει προσλάβει δικηγόρο προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της και να μην επιτρέψει να της επιβληθεί, με κανέναν τρόπο, περιορισμός.

"Εάν κάποιος προσπαθήσει να την θέσει σε απομόνωση με την βία, θα πάμε την υπόθεση στα Δικαστήρια", προειδοποιεί ο δικηγόρος της.

Από την πλευρά τους, οι Αρχές του Μέην έχουν άλλη άποψη, τονίζοντας ότι η Χίκοξ αλλά και κάθε πολίτης που έχει έρθει σε επαφή με τους ασθενείς του Έμπολα δεν θα πρέπει να κινείται δημόσια μέχρι το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

"Θέλω να πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η απομόνωση σε αυτήν την περίπτωση.  Για να το πω απλά, ζητάμε από τα άτομα που ήρθαν σε απευθείας επαφή με τους ασθενείς του Έμπολα, να μείνουν σπίτι τους και να αποφύγουν τις δημόσιες συναναστροφές για 21 ημέρες , μέχρι δηλαδή να περάσει ο μέγιστος χρόνος πιθανής εκδήλωσης των συμπτωμάτων", τονίζει ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας, προειδοποιώντας ο ίδιος, πλέον, τη νοσοκόμα ότι "έαν κάποιος δεν θέλει να ακολουθήσει αυτούς τους περιορισμούς, τότε θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα για να γίνει αυτό"