Log in
A+ A A-

Τεντ Κρουζ: "Θέλω την προεδρική υποψηφιότητα"

Την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρική υποψηφιότητα στο Ρεμπουπλικανικό κόμμα ανακοίνωσε ο Γερουσιαστής της Πολιτείας του Τέξας, Τεντ Κρουζ. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τεντ Κρουζ έχει ως κρυφό «όπλο» την ισπανόφωνη καταγωγή του, αφού ο πατέρας του ήταν Κουβανός μετανάστης. Ο ίδιος έχει γεννηθεί στον Καναδά και έχει στόχο να γίνει ο πρώτος Ισπανόφωνης καταγωγής πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σκληροτράχηλο συντηρητικό πολιτικό, καθώς ήταν ο ιθύνων νους της περσινής 16ήμερης αναστολής λειτουργίας του Κράτους, σε μια προσπάθεια να μπλοκαριστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, αν και ο πατέρας του ήταν μετανάστης, ο ίδιος πρωτοστάτησε στην προσπάθεια του Ρεμπουπλικανικού κόμματος να σταματήσει τις ρυθμίσεις Ομπάμα για το μεταναστευτικό. Μάλιστα, λόγω της έντονης προσωπικότητάς του έχει άσπονδους εχθρούς και στα δυο κόμματα, όπως επίσης και φανατικούς υποστηρικτές στο λεγόμενο Tea Party.