Log in
A+ A A-

Δείτε βίντεο από τη Νέα Υόρκη: Το... πείραμα με τους ελεγκτές τρένων

Τα τρένα του μετρό είναι τα πιο διαδεδομένα μέσα μεταφοράς της Νέας Υόρκης.  Καθημερινά, φιλοξενούν εκατομμύρια επιβάτες, οι οποίοι επιλέγουν να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι για να κινηθούν στο Μανχάταν, το Κουήνς, το Μπρούκλυν, το Μπρονξ και το Στέητεν Άιλαντ.  Ελεγκτές εισιτηρίων στα βαγόνια δεν υπάρχουν, αφού έχει καθιερωθεί από παλιά το ηλεκτρονικό εισιτήριο.  Υπάρχουν σε άλλα σημεία και, σε κάθε στάση, κάνουν κάποια περίεργα σήματα στους οδηγούς.  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτά;  Ένα χιουμοριστικό βίντεο έρχεται να δώσει την απάντηση με... τον δικό του τρόπο.

Πολλοί, λοιπόν, έχουν παρατηρήσει πως οι ελεγκτές, ανεξαρτήτως σταθμού και σημείου στο οποίο βρίσκονται, δείχνουν στον μηχανοδηγό ένα συγκεκριμένο σημείο.  Αν κάποιος δει καλά, θα δεί πως σημαδεύουν με το δάχτυλο έναν χάρακα, ο οποίος, προφανώς, είναι ο δείκτης της σωστού σημείου στάσης του τρένου.  Οι εμπνευστές του βίντεο που θα δείτε αποφάσισαν να "επικοινωνήσουν" με τους ελεγκτές και να τους αποσπάσουν την προσοχή.  Έτσι, στήθηκαν κάτω από αυτά τα σημεία, γράφοντας ερωτήσεις σε πλακάτ: "Αν έχεις δει γυμνό, δείξε προς τα εδώ", έγραφε μια πινακίδα.  "Αν είσαι σέξυ, δείξε προς τα εδώ" έγραφε μια άλλη, με τους ελεγκτές να μοιράζουν χαμόγελα και να δείχνουν να το διασκεδάζουν.

Το βίντεο ανέβηκε εντυπωσιακά σε ό,τι αφορά στην επισκεψιμότητα και προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμη και των ιθυνόντων της ΜΤΑ, που εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι πρόκειται για μια κίνηση ευγνωμοσύνης και ενδιαφέροντος προς τους εργαζόμενους του μετρό.

Οι δημιουργοί του βίντεο, πάντως, φέρονται ήδη να ετοιμάζουν το σίκουελ.

 

Media