Log in
A+ A A-

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί - Η CIA επιβεβαιώνει

Ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο του ISIS απείλησε τις χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιθέσεις στο συριακό έδαφος, ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία.

Ειδικότερα, το νέο προπαγανδιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ με το όνομα Wilayat Kirkuk. Σε αυτό έχουν συμπεριλάβει σκηνές από ομιλίες του Φρανσουά Ολάντ αλλά και από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που γίνονται στον απόηχο της τραγωδίας της Παρασκευής.

Οι τζιχαντιστές που εμφανίζονται, απειλούν, μεταξύ άλλων, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα ζήσει σύντομα καταστάσεις όπως αυτές του Παρισιού. Κατά το Reuters, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η αυθεντικότητα του βίντεο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πάνω από δύο εικοσιτετράωρα μετά τις αποτρόπαιες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες όμως δεν χρειάζονταν το βίντεο που προαναφέραμε για να πειστούν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν σκοπεύει να μείνει στις επιθέσεις του Παρισιού. Αυτό δήλωσε ευθέως και ο ίδιος ο Διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, ο οποίος τόνισε πως οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν, πιθανότατα, και άλλες τέτοιες επιθέσεις, για να συμπληρώσει πως δεν θα μπορούσε να θεωρήσει τα γεγονότα του Παρισιού ως ένα «μεμονωμένο γεγονός».

Ο κ. Μπρέναν ανέφερε ακόμη πως το Ισλαμικό Κράτος δεν αρκείται στο να περιορίζει τη φονική δράση του στο Ιράκ και τη Συρία και να εγκαθιστά κατά τόπους παρακλάδια στη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική, αλλά κατάρτισε ένα πρόγραμμα εξωτερικών επιχειρήσεων το οποίο εφαρμόζει τώρα με αιματηρές συνέπειες.

Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες εργάζονται σκληρά προκειμένου να παρακολουθήσουν και να εξαρθρώσουν την τρομοκρατική οργάνωση.