Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη:Έκθεση για τα 50 χρόνια από την δολοφονία Κένεντυ

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζων Φ. Κένεντυ, και στο SoHo της Νέας Υόρκης εγκαινιάζεται μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση, με φωτογραφίες παό την ζωή και την πολιτική του σταδιοδρομία.

Η έκθεση, η οποία και θα ξεκινήσει την Παρασκευή, έχει ως τίτλο "My Kennedy Years" και περιλαμβάνει, συνολικά, 300 φωτογραφίες, οι οποίες αποτελούν μια ξεχωριστή εικονογραφημένη εξιστόρηση της πορείας του Κένεντυ σε όλες τις σημαντικές στιγμές της πολιτικής και προσωπικής του ζωής.

Οι ιδιοκτήτες της Westwood Gallery, James Cavello και Margarite Almeida, είχαν έρθει σε επαφή με τον φωτογράφο Jacques Lowe, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στους Κένεντυ από το 1956 και είχε να επιδείξει ένα ιδιαίτερα πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο.  Υπολογίζεται ότι είχε στην διάθεσή του 40.000 ακόμη φωτογραφίες σχετικά με τον Κένεντυ, οι οποίες όμως χάθηκαν, καθώς τα αρνητικά φυλάσσονταν σε ένα από τα κτίρια που καταστράφηκαν από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.  Ορισμένα μοναδικά αντίτυπα που διασώζονται και θα παρουσιαστούν στην έκθεση, κοστίζουν από 7 έως 15.000 δολάρια.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, στην WestWood Gallery, η οποία βρίσκεται στην 568 Broadway στο Μανχάταν.