Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Το ρεπορτάζ του New Greek TV στον τόπο του ατυχήματος

Περισσότερα από 80 μίλια την ώρα ήταν η ταχύτητα που ανέπτυξε το μοιραίο τρένο της Metro North στο Bronx, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στα ΜΜΕ οι εμπειρογνώμονες, που βρέθηκαν στο σημείο.

Παρόλα αυτά, τονίστηκε ότι το δεδομένο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επιρρίπτονται ευθύνες στον οδηγό της αμαξοστοιχίας, αφού είναι ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης.  Άλλωστε, ο ίδιος έχει υποστηρίξει πως τα φρένα δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ το ίδιο συνέβη και με το ειδικό σύστημα ασφαλείας, η χρήση του οποίου δεν ανέκοψε την "τρελή πορεία" του τρένου προς τον εκτροχιασμό.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη αυτό που συνέβη, καθώς, μέσα σε λίγα λεπτά, το πρωί της Κυριακής, είδαν ξαφνικά ασθενοφόρα και ελικόπτερα να σπεύδουν στο σημείο.

"Μένω στην πολυκατοικία πίσω από την γέφυρα και εκείνη την ώρα ακούσαμε έναν φοβερό θόρυβο, ακολουθούμενο από έναν εκκωφαντικό παρατεταγμένο συριγμό, σαν αυτούς που ακούμε στο μετρό όταν φρενάρει το τρένο.  Όπως καταλαβαίνετε, ήταν πρωί Κυριακής, και ξαφνικά ξυπνήσαμε όλοι από τις σειρήνες", δηλώνει η Ελληνίδα ηθοποιός, Όλγα Ζήση, που διαμένει μόνιμα στην περιοχή.

Εν μέσω του σοκ για το πολύνεκρο δυστύχημα, το οποίο είναι και το πρώτο που σημειώθηκε με επιβατηγό τρένο της Metro North έπειτα από τρεις δεκαετίες, το μεγάλο ερώτημα είναι με τι ψυχολογία το επιβατικό κοινό θα χρησιμοποιήσει ξανά την γραμμή, όταν γίνει επανεκίννηση των δρομολογίων.

"Είναι τρομακτικό, αν αναλογιστούμε ότι κάποιοι άνθρωποι πήραν το τρένο για μια καθημερινή μετακίνηση και δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους.  Αν και είμαι άνθρωπος που σκέφτομαι λογικά και θεωρώ ότι είναι ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί κάτι, μετά από αυτό θα σκέφτομαι το κακό πιο έντονα σε σχέση με παλαιότερα.", δηλώνει η κάτοικος της περιοχής Α. Shappiro.

Δείτε το ρεπορτάζ του New Greek TV στον τόπο του ατυχήματος, στο Bronx.

 

Media