Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο από Νέα Υόρκη: Η στιγμή που ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Το επιβλητικό, ύψους 76 ποδιών, Χριστουγεννιάτικο Δέντρο φωτίζει από το βράδυ της Τετάρτης το Rockefeller Center της Νέας Υόρκης, δίνοντας το δικό του εορταστικό και "παραμυθένιο" χρώμα στην Αμερικανική Μεγαλούπολη.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο απερχόμενος Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, πάτησε τον διακόπτη και άναψε τα 45.000 φωτιάκια όπως επίσης και το εντυπωσιακό αστέρι Swarovski, ύψους 9,5 ποδιών, που κοσμεί την κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Νωρίτερα, οι χιλιάδες θεατές και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών απόλαυσαν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα από καλλιτέχνες όπως οι Mary J. Blige, the Goo Goo Dolls, Jewel, Mariah Carey και Leona Lewis.  Στην παρουσίαση του τηλεοπτικού προγράμματος ήταν οι γνωστοί αστέρες του τηλεοπτικού δικτύου NBC, Matt Lauer, Al Roker, Savannah Guthrie και Natalie Morales.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο βρίσκεται πλέον στο φημισμένο Rockefeller Center και αποτελεί ένα ξεχωριστό δέλεαρ για Νεοϋορκέζους και επισκέπτες προκειμένου να ζήσουν με τον δικό τους τρόπο την παρουσία τους σε ένα από τα πιο δημοφιλή εορταστικά τοπία σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Η εκδήλωση του χριστουγεννιάτικου φωτισμού, που πραγματοποιείται ανελειπώς από το 1933, αφιερώθηκε φέτος στον 58χρονο James Lovell, που εργαζόταν για το πρότζεκτ και έχασε την ζωή του στον πρόσφατο εκτροχιασμό του τρένου στο Μπρονξ.  

Media