Log in
A+ A A-

Ολοκληρώθηκαν οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις των Δημοκρατικών

Στην "σκιά" των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον Μπιλ Ντε Μπλάσιο να εξασφαλίζει διαφορά ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε η τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές, με τον Ντε Μπλάσιο - ως "ισχυρό" λόγω των ποσοστών του - να αντιμετωπίζει τις περισσότερες επιθέσεις από τους αντιπάλους του.

Ένα από τα βασικά πεδία στα οποία κλήθηκε να απαντήσει, είναι η επικείμενη πρότασή του για αύξηση της φορολογίας στους πιο εύπορους πολίτες της Νέας Υόρκης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη των πολιτειακών παιδικών σταθμών.  Οι αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν ότι, ουσιαστικά, πετάει "πυροτεχνήματα", αφού το μέτρο θα χρειαστεί την έγκριση του Κυβερνήτη Κουόμο, ο οποίος δύσκολα θα την παράσχει, εν μέσω μιας εκλογικής χρονιάς.

"Η νοοτροπία ότι δεν μπορούμε να πάμε στο Albany και να πείσουμε την ηγεσία ότι πρέπει να φορολογήσουμε τους ανθρώπους που βγάζουν περισσότερες από 500.000 δολάρια τον χρόνο, δεν πρόκειται να μας πάει μπροστά", απάντησε ο Ντε Μπλάσιο.

Από την πλευρά του, ο Τζον Λιου τον κατηγόρησε για υποκρισία, τονίζοντας ότι κάποτε "έμπαινε μπροστά για να μην φορολογηθεί επιπλέον η Wall Street".

Εκτός από τον Ντε Μπλάσιο, τα πυρά δέχτηκε και η Κριστίν Κουίν, με αφορμή ένα οικονομικό σκάνδαλο που είχε κλυδωνίσει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2008, όταν και αποκαλύφθηκε ότι χρηματοδοτήθηκαν σωματεία που, ουσιαστικά, δεν υπήρχαν.  Η Κουίν απάντησε ότι, μόλις αποκαλύφθηκε τι συνέβαινε, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπει τέλος στην υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στους αστυνομικούς ελέγχους "Stop and Frisk", όλοι οι υποψήφιοι εξέφρασαν, για μια ακόμη φορά, την ικανοποίησή τους για την δικαστική απαγόρευση, αλλά και το δικαίωμα των θιγόμενων από την συμπεριφορά των Αρχών να προσφεύγουν δικαστικά εναντίον της Αστυνομίας.