Log in
A+ A A-

Τυφώνας Ίρμα: "Βομβαρδισμένο τοπίο" η νοτιοδυτική Φλόριδα

Τις πληγές της από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα αρχίζει σταδιακά να καταγράφει η Πολιτεία της Φλόριδα, την ώρα που το φαινόμενο υποβαθμίστηκε σε "τροπική καταιγίδα" κατά το πέρασμά του από τα βόρεια, αν και τονίζεται ότι χρειάζεται ακόμη ιδιαίτερη προσοχή.  Εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Επιπτώσεις και ζημιές οι οποίες θα χρειαστούν σημαντικό χρονικό διάστημα προκειμένου να αποκατασταθούν, έστω και εν μέρει, άφησε πίσω του ο τυφώνας Ίρμα κατά το πολυαναμενόμενο χτύπημά του από τη νοτιοδυτική Φλόριδα.  Μετά από ένα Σαββατοκύριακο αγωνίας, οι Αρχές πλέον ετοιμάζονται για την εκτίμηση των ζημιών και την αποκατάσταση λειτουργίας βασικών υποδομών, προκειμένου η Πολιτεία να επανέλθει το συντομότερο σε όσο το δυνατόν φυσιολογικότερες συνθήκες καθημερινότητας.

Πάντως, οι πολίτες έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην επιχειρήσουν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο, πριν οι υπηρεσίες ελέγξουν την περιοχή τους και διασφαλίσουν ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητά τους.  Τέτοιοι κίνδυνοι θεωρούνται ηλεκτροφόρα καλώδια που έχουν καταρρεύσει ή δέντρα τα οποία είναι ετοιμόρροπα από το πέρασμα των ισχυρών ανέμων της Ίρμα.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.  Ήδη, από την Δευτέρα το πρωί, περισσότεροι από 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται χωρίς ρεύμα, με τις υπηρεσίες να εκτιμούν πως ορισμένοι εξ αυτών θα παραμείνουν έτσι τουλάχιστον για μερικές ακόμη εβδομάδες.

Η Ίρμα κινείται πλέον βόρεια ως "τροπική καταιγίδα", με ανέμους που φτάνουν τα 70 μίλια την ώρα.