Log in
A+ A A-

Φλόριντα: Αυτός είναι ο 19χρονος δράστης του μακελειού

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ που σκότωσε 17 ανθρώπους σε σχολείο στη Φλόριντα είχε αποβληθεί από το σχολικό περιβάλλον λόγω συμπεριφοράς, ενώ φέρεται να είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο. Ο δράστης της επίθεσης στο Stoneman Douglas High School στο Πάρκλαντ της Φλόριντα συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

 

Ο Κρουζ ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου αλλά είχε αποβληθεί για «πειθαρχικούς λόγους». Μαθητές του Stoneman Douglas High School δήλωσαν ότι όταν άκουσαν για το περιστατικό ο πρώτος στον οποίο πήγε το μυαλό τους ήταν ο Κρουζ.

«Ήταν τρελός. Του άρεσε να σκοτώνει μιρκά ζώα. Το μυαλό του ήταν σαλεμένο. ήταν ρατσιστής και τρελός» είπε ένας μαθητής στο 10ABC News. «Πολλά παιδιά στο παρελθόν αστειεύονταν ότι αυτός θα είναι που κάποια στιγμή θα αρχίσει τους πυροβολισμούς στο σχολείο. Ήταν σαν να το είχαμε προβλέψει» δήλωσε ο 17χρονος Μάθιου Γουόκερ.

Καθηγητής του Κρουζ δήλωσε στη Miami Herald ότι «πέρυσι μάθαμε ότι του είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με τσάντα πλάτης. Υπήρχαν προβλήματα με απειλές που είχε εκτοξεύσει κατά άλλων μαθητών».

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN το οποίο επικαλέστηκε εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, ο 19χρονος μακελάρης είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στην οποία, όμως δεν είχε εμφανιστεί για πάνω από έναν χρόνο.

Οι φωτογραφίες που είχε αναρτήσει το τελευταίο διάστημα στο Instagram ο Κρουζ είναι ενδεικτικές της ψυχικής του κατάστασης.

Σε άλλες φωτογραφίες ποζάρει κρατώντας μαχαίρια ενώ σε μια άλλη φαίνεται ένας στόχος με πυρά στο κέντρο του με τον ίδιο να γράφει στη λεζάντα «στα αλήθεια αξίζει να το δοκιμάσει κανείς».

Σύμφωνα με καθηγητές και μαθητές του σχολείου ο Κρουζ ενεργοποίησε τον συναγερμό για φωτιά προκειμένου οι μαθητές να βγουν στους διαδρόμους και έτσι να έχει περισσότερα υποψήφια θύματα.