Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Επεισοδιακή 4η Ιουλίου στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Ένταση στο Liberty Island, ανήμερα της 4ης Ιουλίου, όταν ομάδα ακτιβιστών επέλεξε να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην ομοσπονδιακή κατασταλτική υπηρεσία για την μετανάστευση (ICE), οδηγώντας σε εκκένωση του χώρου, αλλά και συλλήψεις διαμαρτυρόμενων.

 

Την αρχή έκαναν οι ακτιβιστές της ομάδας "Rise and Resist", οι οποίοι ανήρτησαν πανό στο Άγαλμα της Ελευθερίας, με αποτέλεσμα την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας.  Μάλιστα, ακολούθησαν συλλήψεις αφού, όπως τονίστηκε, απαγορεύονται ανάλογες δράσεις στον χώρο του εμβληματικού μνημείου της Νέας Υόρκης.

Παρόλα αυτά, η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν μια γυναίκα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και ανέβηκε στο σανδάλι του Αγάλματος (περίπου 30 μέτρα από το έδαφος) και κάθισε... αιωρούμενη στο κενό.  Αμέσως σήμανε συναγερμός, αφού υπήρξε φόβος για την ασφάλειά της.  Τελικά, με συντονισμένη παρέμβαση των Αρχών, η διαδηλώτρια απομακρύνθηκε από το σημείο.

Όπως αναφέρθηκε διαδικτυακά από το "Rise and Resist", η εν λόγω διαδηλώτρια ενήργησε αυτόβουλα και δεν συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του κινήματος.