Log in
A+ A A-

Την βίασαν και την οδήγησαν στην αυτοκτονία - Τιμωρήθηκαν με...ενάμιση μήνα φυλακή γιατί ήταν ανήλικοι

Παρενόχλησαν σεξουαλικά την 15χρονη συμμαθήτριά τους, την φωτογράφησαν γυμνή, την διέσυραν και την οδήγησαν στην αυτοκτονία.  Η ποινή;  30 και 45 μέρες αντίστοιχα σε Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων.  Από την στιγμή που εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, η οικογένεια της αδικοχαμένης Audrie Pott ζητάει δικαίωση.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Καλιφόρνια και είχε συγκλονίσει την αμερικανική Κοινή Γνώμη, αποτελώντας άλλη μια υπόθεση bullying μεταξύ ανηλίκων, η οποία και είχε τραγική κατάληξη.  

Όλα συνέβησαν στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, στο σπίτι ενός μαθητή, κατά την διάρκεια ενός πάρτυ.  Η 15χρονη Audrie ήταν μεταξύ των καλεσμένων.  Όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί από την φωτογραφία, η εξωτερική της εμφάνιση δεν περνούσε απαρατήρητη.  Για την ακρίβεια, θεωρείτο το "πιο όμορφο κορίτσι του σχολείου" και συγκέντρωνε τα βλέμματα των συμμαθητών της.  Τρεις από αυτούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, θεώρησαν ότι βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου να την υποχρεώσουν να ενδώσει τις σεξουαλικές τους ορέξεις.  Αφού λιποθύμησε, βρήκαν την ευκαιρία να ικανοποιηθούν αναλόγως.  Την έγδυσαν και την άφησαν ημίγυμνη, ενώ άρχισαν να την φωτογραφίζουν και να στέλνουν τις φωτογραφίες σε άλλους μαθητές του σχολείου.  Όταν  η Audrie ξύπνησε, τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο: Όλο το σχολείο, στην κυριολεξία, είχε το οπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι συμμαθητές της εκείνη τη νύχτα.  Συγκέντρωσε σκληρά και πικρόχολα σχόλια.  Κλείστηκε στον εαυτό της και δεν άντεξε τον διασυρμό.

"Η ζωή μου τελείωσε", ανέφερε λίγους μήνες αργότερα σε φιλικά της πρόσωπα, μέσω μηνύματος στο Facebook.  Οκτώ ημέρες αργότερα, οι γονείς της την βρήκαν απαγχονισμένη στο μπάνιο.

Το περιστατικό προκάλεσε θλίψη στο σχολείο.  Οι συμμαθητές της απότισαν φόρο τιμής και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τις διαστάσεις που πήρε το συμβάν.  Την ίδια στιγμή, οι τρεις ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη.  Οι γονείς της άτυχης 15χρονης απαίτησαν να δικαστούν ως ενήλικοι.  Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.  Οι ποινές τους, σίγουρα είναι πολύ χαμηλές για να αποδώσουν τον πόνο που προκάλεσαν.

Η υπόθεση της Audrie επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα του bullying αλλά και το κατά πόσον οι ανήλικοι, σε τέτοιου είδους εγκλήματα, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιείκεια από την Δικαιοσύνη.